Πως να φτιάξεις αρωματικό κερί που να κρατάει 40 ώρες!


Τα κεριά δίνουν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, το κακό όμως είναι ότι καίγονται αρκετά γρήγορα και δεν αφήνουν κάποιο ιδιαίτερο άρωμα στον χώρο!

Η συγκεκριμένη πρόταση για DIY κερί του ediva, μπορεί να σου κρατήσει τουλάχιστον 40 ώρες αναμμένο!

Τι υλικά θα χρειαστείς για το κερί:

Βαζάκι στο μέγεθος που θέλεις να έχει το κερί σου
Φυτικό λίπος
κηρομπογιές
Αρωματικά αιθέρια έλαια
Βαμβακερό κορδόνι
Ψαλίδι
Παξιμάδι
Ξυλάκι από σουβλάκι

Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσεις:

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις, είναι να καθαρίσεις καλά το βαζάκι και να το αφήσεις να στεγνώσεις καλά, ώστε να φύγει όλη η υγρασία από μέσα του. Μόλις δεις ότι έχει στεγνώσει, πάρε το φυτικό λίπος και γέμισε το βάζο, σταματώντας περίπου 2-3 εκατοστά πριν το γεμίσεις μέχρι επάνω.


Τώρα θα πρέπει να βάλεις το βαζάκι σου μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά ώστε να λιώσει καλά το φυτικό λίπος και να αποκτήσει μια υγρή μορφή. Σειρά έχει το χρώμα που θέλεις να του δώσεις. Επέλεξε μερικά κραγιόνια στο χρώμα που θέλεις να έχει το κεράκι σου, βάλτα μέσα σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος και έπειτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και αυτά, για να λιώσουν.


Στην συνέχεια, ρίξε τις λιωμένες κηρομπογιές μέσα στο βάζο και ανακάτεψε καλά, ώστε να πάει παντού το χρώμα. Μετά για να δώσεις και ένα ευχάριστο άρωμα, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας αρωματικά αιθέρια έλαια και ξανά ανακάτεψε.


Μετά, κόψε ένα μεγάλο κομμάτι από το κορδόνι, αρκετά πιο μεγάλο από το ύψος του βάζου σου και δέσε στην άκρη του το παξιμάδι, για να μπορέσεις να το ρίξεις μέσα στο κερί και να σταθεροποιηθεί το φιτίλι. Επιπλέον, τύλιξε το φιτίλι στο ξυλάκι, για να μην πέσει μέσα και να μείνει σταθερό στο κέντρο και τοποθέτησε το ξυλάκι πάνω από το βάζο.


Τέλος, βάλε το βαζάκι μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα υλικά και μόλις είναι έτοιμο κόψε το φιτίλι ώστε να προεξέχει λίγο από το κερί.


0 σχόλια