Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά γύρισε από το διάστημα ο Αμερικανός αστροναύτης

Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά επέστρεψε από το διάστημα, μετά από παραμονή 340 ημερών, ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly. Η αύξηση το...


Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά επέστρεψε από το διάστημα, μετά από παραμονή 340 ημερών, ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly.

Η αύξηση του ύψους του αποδίδεται στην έλλειψη βαρύτητας που δεν συμπιέζει προς τα κάτω τη σπονδυλική στήλη και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και επιβεβαιώθηκε από τον Jeff Williams της NASA, στο CNN.

Πάντως ο επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο Κέλι θα «μαζέψει» και πάλι, καθώς το ύψος που πήρε θα είναι προσωρινό.

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει ευρύτερες μελέτες πάνω στο σώμα του Κέλι και κατά την παραμονή του στο διαστημικό σταθμό μελετούσε τον τρόπο που κινούνται τα υγρά του σώματος. Παράλληλα είχε υπό μελέτη και τον δίδυμο αδελφό του Κέλι στη Γη και έτσι τώρα θα συγκρίνει τις αντιδράσεις των σωμάτων των δύο αδελφών για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά.


Related

ΚΟΣΜΟΣ 9067897568627203856

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item