Πρόεδρος της Apple: "Το FBI μας ζητά να δημιουργήσουμε έναν 'καρκίνο' για τα iPhone"


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ξεσπάθωσε κατά του FBI και της απαίτησής του να ξεκλειδώσει το iPhone τρομοκράτη δημιουργώντας μια "κερκόπορτα" στην ασφάλεια των συσκευών της, συγκρίνοντάς το αίτημα με τη δημιουργία ενός "καρκίνου" για τα iPhone.

O Tim Cook στη συνέντευξή του εξέθεσε τις απόψεις του στον δημοσιογράφο David Muir του ABC World News, ξεκαθαρίζοντας ότι η Apple δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη, λέγοντας ότι η δημόσια ασφάλεια είναι πολύ σημαντική αλλά εξίσου σημαντική είναι και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων, εξηγώντας ότι μια τέτοια πράξη από μεριά της θα εξέθετε τους χρήστες των συσκευών της σε μεγάλους κινδύνους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο πρόεδρος της Apple δήλωσε επανειλημμένα σε αρκετά σημεία της συνέντευξης ότι η υπόθεση "δεν αφορά μοναχά σε ένα τηλέφωνο, αλλά στο ίδιο το μέλλον και τις αξιώσεις που μπορεί να έχει η κάθε κυβέρνηση υποχρεώνοντας την Apple να δημιουργεί λογισμικό που θα κάνει τα δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της ευάλωτα σε υποκλοπές". Εντέλει, παρά τις δύσκολες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, η άποψη του Cook είναι ότι ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα που αφορά την προστασία της ελευθερίας των πολιτών, θα πρέπει να επιλυθεί στο αμερικανικό Κογκρέσσο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η αμερικανική κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη ως προς το θέμα, με το 50% των πολιτών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, να τάσσεται υπέρ της Apple.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ημίωρη συνέντευξη του Tim Cook, στο βίντεο που ακολουθεί:


ABC Breaking News | Latest News Videos


0 σχόλια