Πόλα Ρούπα: Θα σκοτώνω όποιον δεν συνεργάζεται - Τί λέει για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη


Την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που ετοίμαζε για τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη περιγράφει η Πόλα Ρούπα με μακροσκελές κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia του αντεξουσιαστικού χώρου.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι η απόπειρα απόδρασης δεν έγινε μόνο για τον σύντροφό της, αλλά και για άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, γι' αυτό όπως τονίζει «ναύλωσε μεγάλο ελικόπτερο»,ενώ προειδοποίησε πως δεν σκότωσε τον πιλότο εξαιτίας της πολιτικής της συνείδησης: "Οταν τελικά προσγειωθήκαμε στο έδαφος και η επιχείρηση είχε αποτύχει είχα την ευκαιρία να τον εκτελέσω. Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω. Παρα το γεγονός πως γνώριζα πως με αυτή την απόφαση έθετα σε κίνδυνο την ζωή ή την ελευθερία μου δεν το έκανα και ας είχα την ευκαιρία. Ο μόνος παράγοντας που με κράτησε ήταν η πολιτική μου συνείδηση. Και αυτή την απόφαση την πήρα ρισκάροντας την ίδια μου την ζωή και την δυνατότητα να ξεφύγω".

Φαίνεται πως αυτό της έγινε μάθημα και όπως τόνισε στην συνέχεια από εδώ και στο εξής θα γνωστοποιεί εξαρχής την ταυτότητά της στους πολίτες που θα χρησιμοποιήσει: "Ετσι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως". Τέλος παραδέχθηκε ότι ήταν πίσω από την ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς του νοσοκομείου Σωτηρία και τα χρήματα προορίζονταν για την επιχείρηση απόδρασης του Μαζιώτη.

φωτό από kathimerini

0 σχόλια