Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Πατρινό επιχειρηματία, ιδιοκτήτη των ενδυμάτων Rannia, Νίκο Σωτηράκη


Πολύς ήταν ο κόσμος που παρέστη στην κηδεία του συμπολίτη επιχειρηματία Νίκου Σωτηράκη που έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια.

Η εξώδιος ακολουθία για τον εκλιπόντα Νίκο Σωτηράκη εψάλη στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016, στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών και προεξήρχε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας εξέφρασε λόγια παρηγορίας και συμπόνοιας στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον Νίκο Σωτηράκη κάνοντας λόγο για έναν καλό φίλο από τα παλιά, θυμίζοντας μάλιστα πως το καφενείο του πατέρα του εκλιπόντος βρισκόταν απέναντι από το τσαγκαράδικο του δικού του πατέρα.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος (Λενής στο επώνυμο) έχει γεννηθεί στην Πάτρα στην περιοχή του Παντοκράτορα όπου και πέρασε τα παιδικά, εφηβικά του χρόνια.

Η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας του Νίκου Σωτηράκη σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας και ευρύτερα. Ο εκλιπών υπήρξε αγαπητός και επιτυχημένος επιχειρηματίας της πόλης καθώς και παράγοντας του τοπικού ποδοσφαίρου, Πιο συγκεκριμένα ήταν ιδιοκτήτης της Πατρινής βιοτεχνίας ενδυμάτων Rannia ενώ κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί και με τα διοικητικά της Παναχαϊκής, στην οποία και είχε προσφέρει πολλά.

Ήταν παντρεμένος με την Χριστίνα Σωτηράκη και είχαν αποκτήσει τρεις κόρες την Έφη, την Μαίρη και την Κωνσταντίνα.

Ο Νίκος Σωτηράκης είχε κάνει το ξεκίνημα του στις επιχειρήσεις και το εμπόριο ενδυμάτων από ένα μικρό κατάστημα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και στην πορεία πέτυχε να δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη Σωτηράκη, μια από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις της Πάτρας αλλά και πανελλαδικά. Μάλιστα η Rannia έγινε κυρίως γνωστή και καθιερώθηκε στην αγορά για τα εξαιρετικής ποιότητας και μοντέρνας γραμμής πλεκτά της ενώ το βασικό κατάστημα της επιχείρησης βρισκόταν στην οδό Ερμού κάτω από την Κορίνθου, στην Πάτρα.

Στην Παναχαική ο εκλιπών είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος της Παναχαϊκής, το διάστημα που η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα πέρασε σε επαγγελματικό επίπεδο, στα τέλη του ’70.

Στην κηδεία του στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, οι τέως Δήμαρχοι Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και Ευάγγελος Φλωράτος, η τέως πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πατρών και τέως αντιδήμαρχος οικονομικών Κατερίνα Κουμπουρλή και πολλοί άλλοι.

Η ταφή του Νίκου Σωτηράκη έγινε στο κοιμητήριο Αγίας Τριάδας Ζαρουχλεΐκων.

Παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για το Φιλόπτωχο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αρόης.


Πηγή: thebest

0 σχόλια