Πλησιάζει στην κορύφωσή του το Πατρινό Καρναβάλι 2016 - Έκτακτα δρομολόγια σε λεωφορεία και προαστιακό - Τι αλλάζει στην κυκλοφορία


Μια ανάσα μας χωρίζει από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού με τις παρελάσεις του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα με τη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου και τη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής. Σήμερα το κέφι ανεβαίνει κι άλλο με την παρέλαση των αρμάτων στο κέντρο στις 8 μ.μ. και τους χορούς που πραγματοποιούνται.

Από σήμερα επίσης αναμένονται στην Πάτρα οι περισσότεροι επισκέπτες για να ζήσουν από κοντά το Πατρινό Καρναβάλι. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έκτακτα δρομολόγια θα έχει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ενώ ενισχύονται και τα δρομολόγια του προαστιακού.

Τα εκτακτα δρομολόγια θα προσθέσει σταδιακά από σήμερα Παρασκευλη το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας στη γραμμή Αθήνα - Πάτρα, δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των επισκεπτών προέρχεται από την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τις ώρες αιχμής , όπως έχει δείξει η εμπειρία, να φεύγουν λεωφορεία, ανά 5 λεπτά.

Άλλοι επισκέπττες αναμένεται να προτιμήσουν το τρένο και να αξιοποιήσουν τη σιδηροδρομική σύνδεση μέσω του Προαστιακού από το Αεροδρόμιο της Αθήνας έως το Κιάτο , όπου και γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία ως την Πάτρα. Aπό χθες ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια ενώ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού ενισχύεται και ο Προαστιακός με έκτακτα βραδινά δρομολόγια και αύξηση της χωρητικότητας των συρμών, ώστε οι Πατρινοί αλλά και οι επισκέπτες να μετακινηθούν, γρήγορα από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων στα φημισμένα καρναβάλια της Ελλάδας οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το τραίνο για να ταξιδέψουν στους παραπάνω προορισμούς οικονομικά, με ασφάλεια και με άνεση ώστε να συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς επίσης και στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Ειδικότερα, για τους εκδρομείς που έχουν προορισμό την Πάτρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει σιδηροδρομική σύνδεση μέσω του Προαστιακού από το Αεροδρόμιο της Αθήνας έως το Κιάτο.

Στη συνέχεια οι επιβάτες μπορούν να μεταβούν στη Αχαϊκή Πρωτεύουσα με λεωφορεία από το Κιάτο των οποίων τα δρομολόγια θα ενισχυθούν από την Πέμπτη 10/03/2016 έως και την Τρίτη 15/03/2016.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Αεροδρόμιο προς το Κιάτο ξεκινούν κάθε μια ώρα και ο συνολικός χρόνος διαδρομής μέχρι την Πάτρα είναι τρείς ώρες.

Επίσης στον τοπικό Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας για το Σάββατο 12/03/2016 και για την Κυριακή 13/03/2016, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια και αυξάνεται η χωρητικότητα των συρμών, ώστε οι πατρινοί αλλά και οι επισκέπτες να μετακινηθούν, γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα και να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.


Πληρότητα στα ξενοδοχεία, αλλά μόνο για το διήμερο

Στο 100% βρίσκεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάτρας αλλά μόνο για το ΣΚ, σύμφνωα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Πάτρας, Ηλία Μεντζελόπουλο.

Στο 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάτρας, για το καρναβάλι, αλλά μόνο για ένα διήμερο - ΗΧΗΤΙΚΑ

Πάτρα:«Τα παρ-Αλογα, η φάρμα των ΣΥΡΙΖΩΩΝ και οι εφτά νάνοι… Δείτε τα άρματα και τις κατασκευές που φτιάχνουν καρναβαλικές ομάδες


Μέτρα στις Εθνικές

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του φετινού εορτασμού των εορτών των Απόκρεω και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 11 έως και 14-3-2016, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμημένων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωσηεπικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείταιμαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

Παρασκευή (11-3-2016): 16.00-21.00 για το ρεύμα εξόδου

Σάββατο (12-3-2016): 08.00-13.00 για το ρεύμα εξόδου

Τη Κυριακή (13-3-2016) δεν ισχύουν απαγορεύσεις

Καθαρά Δευτέρα (14-3-2016): 15.00-21.00 για το ρεύμα εισόδου.

Επίσης απαγόρευση εισόδου και στάθμευσης από σήμερα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Τροποποίηση της κυκλοφορίας θα υπάρξει και το απόγευμα στο κέντρο λόγω της παρέλασης των αρμάτων, όπως και το Σαββατοκύριακο λόγω των παρελάσεων.

Ο καιρός ωστόσο στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα όπως και σε όλη τη χώρα αναμενεται άστατος και βροχερός.Παρόλα αυτά οι καρναβαλιστές δεν πτοούνται.


0 σχόλια