Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της τετραπληγικής Μαρίας - Ο αγώνας του πατέρα της είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο


Ο πατέρας της είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον αγώνα του για να βρίσκει κάθε φορά η κόρη του τα φάρμακά της και να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα είχε μεταβεί και στο υπουργείο Υγείας έξω από το οποίο είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας, μεταφέροντας εκεί και την τετραπληγικη κόρη του ζητώντας για πολλοστή φορά, το κράτος να του χορηγήσει ένεση ευθανασίας για να πάψει να ταλαιπωρείται το παιδί του, καθώς όπως κατήγγειλε ήδη είχε βιώσει το σκληρό πρόσωπο του Κράτους Πρόνοιας.

Μετά δεκάδες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες με μηνύματα προς την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς, η άτυχη 3οχρονη Μαρία Πουλκουρτζή, παρέδωσε σήμερα το πρωί τα όπλα νικημένη από την καρδιά της η οποία υπέστη ανακοπή, σκορπίζοντας θλίψη στην πόλη.

Η κηδεία της θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα της Παρασκευής από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Ανθουπόλεως. Η ταφή θα γίνει στο Α’ κοιμητήριο Πατρών.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας Νίκου Πουλκουρτζή για το χαμό της κόρης του Μαρίας που από τα έξι της χρόνια έπασχε από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο.

Η άτυχη Μαρία και ο πατέρας της έζησαν, όλα αυτά τα χρόνια, το σκληρό πρόσωπο του κράτους και τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, αφού τους αρνήθηκαν το αγαθό της δωρεάν δημόσιας υγείας με το να μη χορηγούν στην ασθενή δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα και τα αναγκαία αναλώσιμα για τη διατροφή της υλικά, ώστε να μπορεί να επιβιώσει.

Έτσι, παρά τον αγώνα του πατέρα της Μαρίας με απεργίες πείνας έξω από το γραφεία των κρατικών εκπροσώπων καθώς και με δημόσια διαμαρτυρία, τις ημέρες των Χριστουγέννων, δίπλα στην φάτνη, στην πλατεία Γεωργίου, λύσεις έγκαιρα δεν δόθηκαν και χρειάστηκε να υπάρξει η δημόσια κατακραυγή ώστε να εισακουσθεί το αίτημα του τραγικού πατέρα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό του πατέρα της Μαρίας και όλης της οικογένειας.


0 σχόλια