Πάτρα: Θα κάνει το χατήρι των καρναβαλιστών ο καιρός; Τί προβλέπουν οι μετεωρολόγοι


Για τοπικά έντονες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι στην Πάτρα μιλούν οι μετεωρολόγοι, όσο κι αν και η συννεφιά που επικρατεί από το πρωί κανει αρκετούς να αισιοδοξούν οτι και σήμερα ο καιρός θα σταθεί σύμμαχος των καρναβαλιστών που θα παρελάσουν το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Οι περισσότεροι ελπίζουν να διαψευστούν οι προγνώσεις όπως συνέβη άλλωστε και χθες που οι καιρικές συνθήκες την ώρα της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης ήταν ιδανικές αν και μέχρι αργά το μεσημέρι έβρεχε , συχνά καταρρακτωδώς.

Αναλυτικά:

Η Κυριακή θα κυλήσει καθ'όλη την διάρκειά της με άστατο καιρό.

Δηλαδή θα υπάρχουν εναλλαγές μέσα στην ημέρα ανοιχτού και κλειστού καιρού με τα όποια φαινόμενα να εκδηλώνονται με την μορφή ισχυρής μπόρας.

Τις αργά απογευματινές και τις βραδινές ώρες οι μπόρες αυτές ενδέχεται να είναι πιο πολλές ως προς την συχνότητα εκδήλωσής τους.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββάτου ενώ ο άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις χωρίς να δημιουργούν προβλήματα με την έντασή τους.

Η Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως θα είναι η καλύτερη ημέρα του τριημέρου για την πόλη της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες μικρής διάρκειας αργά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τα διαστήματα με ανοιχτό καιρό όμως θα είναι μεγαλύτερα από το Σαββατοκύριακο.Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με τις τιμές του Σ/Κ πέφτοντας τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ λίγο κάτω από τους 10oC για να ανέλθει το μεσημέρι στους 14-15oC.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε πιο βόρειους-βοριοδυτικούς κάνοντας λίγο πιο έντονη την αίσθηση της ψύχρας, ενώ από πλευράς εντάσεων αυτοί θα πνέουν γενικά ασθενείς 2-3bf χωρίς να αποκλείεται κάποιο 4-5αράκι νωρίς το απόγευμα στον Πατραϊκό κόλπο, κυρίως στα δυτικά τμήματα αυτού.

Χιονοπτώσεις πιθανώς να εκδηλωθούν >1700-1800 μέτρα στον Χελμό και στον Ερύμανθο ενώ πιο μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να χιονιστούν πρόσκαιρα και οι υψηλότερες κορυφές του Παναχαϊκού όρους.


0 σχόλια