Πάτρα: Πάνω από 200 πιτσιρικάδες καρναβαλιστές αναμένονται στο Baby Rally αυτό το Σάββατο


Το Baby Rally υπήρξε σίγουρα από τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις και δράσεις του ιστορικού θεσμού του Πατρινού καρναβαλιού και πολύ σωστά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει προχωρήσει σε μία προσπάθεια αναβίωσης του.

Το Baby Rally με πρωταγωνιστές τους πιτσιρικάδες και τα καρναβαλικά στολισμένα ποδήλατα τους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 το πρωί και αναμένεται να χαρίσει καρναβαλικό χρώμα και κλίμα ευθυμίας με τα παιδικά χαμόγελα στο κέντρο της πόλης της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», μία ημέρα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών με την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών που είναι την Κυριακή 6/3, οι αποκριάτικες μεταμφιέσεις αναβατών και ποδηλάτων και οι κεφάτες καρναβαλικές διαθέσεις των μικρών θα βρεθούν στο επίκεντρο κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μεταδίδοντας την αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) θα συναντηθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 10 το πρωί στη συμβολή του πεζόδρομου της Παρθενάκου και της οδού Μαιζώνος (κοντά στο παλαιό Αρσάκειο), όπου και θα αρχίσει η καρναβαλική πομπή παιδιών με τα ποδήλατα, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α'.

Γύρω στις 11 το πρωί, θα αρχίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα δρώμενα και τα παιχνίδια του Baby Rally στην πλατεία Γεωργίου Α'.

Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α) παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β) παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία για τα παιχνίδια.

Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2016. H συμμετοχή ήδη έχει αγγίξει τον αριθμό των 200 παιδιών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι της Πάτρας» επιχειρεί λοιπόν να αναβιώσει και να ξαναζωντανέψει το θρυλικό Baby Rally που γνώρισε δόξες ιδίως τη δεκαετία του ’80 και πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996.

Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για 1η φορά αγώνες «Βaby Rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Οι τρομεροί "Μπέμπηδες" του Πατρινού Καρναβαλιού, κατόρθωσαν επί σειρά ετών να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην πορεία του θεσμού. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών.

Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.


0 σχόλια