Οι προετοιμασίες από τη Σαουδική Αραβία προμηνύουν μεγάλο πόλεμο…


Οι πρόσφατες δράσεις από τη Σαουδική Αραβία προβληματίζουν ως προς το τι ακριβώς είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στις 4 Φεβρουαρίου στρατιωτικός εκπρόσωπος της χώρας ανακοίνωσε πως το Ριάντ είναι έτοιμο να στείλει στρατεύματα στη Συρία.

Σύμφωνα με άρθρο του tribune, μια εβδομάδα μετά η Σαουδική Αραβία ξεκαθάρισε πως θα στείλει αεροπλάνα και στρατιώτες στην Τουρκία για να συμμετέχουν στη Διεθνή Συμμαχία υπό τις ΗΠΑ «ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».

Ομοίως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μάζεψε δυνάμεις 20 χωρών προκειμένου να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στις 27 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Ριάντ το σενάριο αφορά την προετοιμασία στρατευμάτων ενάντια στην τρομοκρατία.

Η χώρα με κάθε τρόπο δείχνει πως είναι διατεθειμένη να πολεμήσει, αλλά Ρώσοι διπλωμάτες εκτιμούν πως δεν έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τον Άσαντ, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και φυσικά τη Ρωσία όπως υποστηρίζουν.

Η Σαουδική Αραβία είναι πολύ προβληματισμένη με την πρόσφατη ενδυνάμωση του Ιράν και με την άρση των κυρώσεων εναντίον του στην αγορά πετρελαίου ενώ η αλλαγή της έκβασης στον πόλεμο της Συρίας, της χαλά τα σχέδια. Επιπλέον έχει μπλοκάρει στρατιωτικά η εισβολή της στην Υεμένη στην προσπάθεια της να επαναφέρει την κυβέρνηση που ανέτρεψαν οι αντάρτες Χούτι.

Την ίδια στιγμή οι αμφιβολίες για την ικανότητα των απάτριδων μισθοφόρων που έχει ως στρατιώτες, είναι δεδομένη. Ο μοναδικός πραγματικός πόλεμος στον οποίο συμμετείχε η Σαουδική Αραβία ήταν η επιχείρηση «Καταιγίδα της ερήμου» το 1991 πάντα όμως υπό τις ΗΠΑ.

Οι ασκήσεις όμως που πραγματοποιούν οι Σαουδάραβες με 20 χώρες μαζί είναι σύμφωνα με το πρακτορείο Τύπου της χώρας, «οι μεγαλύτερες του κόσμου σε αριθμό συμμετεχόντων όσο και σε έκταση εδάφους πραγματοποίησης τους» και γίνονται «ενάντια στην τρομοκρατία και την πολιτική αστάθεια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο»…


0 σχόλια