Ο παγκόσμιος χάρτης της βίας: Οι μεγαλύτερες μάχες που ξέσπασαν τα τελευταία 4.000 χρόνια


Τις πιο «αιματηρές» περιοχές του κόσμου αποκαλύπτει ένας νέος διαδραστικός χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει τις μεγαλύτερες μάχες του κόσμου οι οποίες έγιναν τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι αυτό το διαδραστικό ταξίδι σε κάθε μάχη δεν δημιουργήθηκε με βάση ιστορικά στοιχεία, αλλά από τις καταχωρήσεις στο Wikipedia. Τον χάρτη σχεδίασε η ολλανδική εταιρεία LAB1100,

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο χάρτης δεν είναι απόλυτα αξιόπιστος, καθώς τα στοιχεία του Wikipedia δεν είναι 100% ακριβή, ενώ μπορεί να μην έχουν συμπεριληφθεί κάποιες σημαντικές μάχες. Πάντως, στην έρευνά της η εταιρεία κατέληξε σε 12.703 μάχες, με ακριβή τοποθεσία και ημερομηνία, από τις οποίες οι 2.657 ήταν από το Wikidata, και οι υπόλοιπες από το Dppedia.

Η αρχαιότερη μάχη που περιλαμβάνει ο χάρτης είναι του Ζουόλου, στην Κίνα, το 2500 π.Χ. Πντως η μορφή του θα συνεχίζει να αλλάζει, καθώς η εταιρεία θα λαμβάνει περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για το τι έχει συμβεί στην ιστορία. Και, δυστυχώς, για κάποια σημεία η ανανέωση των στοιχείων πρέπει να είναι διαρκής, καθώς είναι σε εξέλιξη ακόμη εμπόλεμες συγκρούσεις.

Εξερευνήστε τον χάρτη ΕΔΩ


0 σχόλια