Νέο «μικρό» και «φθηνό» iPhone από την Apple


Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ένα νέο, μικρότερο σε διαστάσεις και χαμηλότερο σε κόστος iPhone με στόχο να ενισχύσει τις πωλήσεις ειδικότερα σε αγορές με υψηλές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως Κίνα και Ινδία.

Η τιμή του iPhone SE θα κυμαίνεται στα 399 δολάρια (354 ευρώ), φθηνότερο σε σύγκριση με την αρχική τιμή 649 δολαρίων του iPhone 6S. Το νέο smartphone της Apple διαθέτει οθόνη τεσσάρων ιντσών, με φινίρισμα ανοξείδωτου χάλυβα και είναι εξοπλισμένο με τον ταχύτερο επεξεργαστή Α9, τον οποίο διαθέτουν και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος iPhone 6S.

Διαθέτει κάμερα 12megapixel και χαρακτηριστικά, όπως την υπηρεσία Apple Pay και Touch ID. Oι πρώτες παραδόσεις του νέου μοντέλου αναμένονται από τις 31 Μαρτίου.

Η Apple παρουσίασε και τη νέα ταμπλέτα iPad Pro, ενώ μείωσε την τιμή του φθηνότερου Apple Watch σε 299 δολάρια (265 ευρώ) από 349 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tιμ Κουκ, στην έναρξη της ομιλίας αναφέρθηκε στα δικαιώματα προστασίας των χρηστών, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει ευθύνη να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, με αφορμή την άρνησή της να συμμορφωθεί με τη δικαστική εντολή που την υποχρέωνε να «σπάσει» τον κώδικα ασφαλείας σε iPhone που ανήκε σε έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.


0 σχόλια