Η Μαρίνα του αεροπειρατή της Κύπρου ξεσπά: "Δεν το έκανε από ρομαντισμό - Η ζωή μαζί του ήταν κόλαση"


Γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα το 1983 και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έρωτα που κατέληξε σε γάμο, από τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Τα επόμενα επτά χρόνια ήταν ο χειρότερος εφιάλτης στη ζωή της Μαρίνας Παράσχου και των τριών παιδιών της, όπως η ίδια περιγράφει.

Το 1983 ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά ήταν 26 ετών και η Μαρίνα 18. Από το 1990, που ο Σαΐφ εγκατέλειψε οριστικά τα παιδιά και τη γυναίκα του (πήραν διαζύγιο λίγους μήνες μετά), υπήρξε μεταξύ τους μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία. Ήταν τόσο σκληρή για τη Μαρίνα που δεν την ξέχασε ποτέ. Πριν μερικά χρόνια, σε δυστύχημα στη Λάρνακα, σκοτώθηκε ένα από τα παιδιά που απέκτησαν μαζί, η κόρη τους. Θεώρησε σωστό να τον πάρει τηλέφωνο και να του το πει. «Και εμένα τι με νοιάζει, δεν πειράζει που σκοτώθηκε», της απάντησε ξερά εκείνος.

Η Μαρίνα έκλεισε δακρυσμένη το τηλέφωνο και από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλη επικοινωνία μαζί του. Μέχρι που το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά έφτασε ως αεροπειρατής στο νησί μας και όλοι έμαθαν για τη «Μαρίνα της Ορόκλινης», την πρώην σύζυγό του, που «για χάρη της έκανε την αεροπειρατεία, ζητώντας να τη δει».

Η συνομιλία μας με την κυρία Μαρίνα οφειλόταν στην ανάγκη της να εξωτερικεύσει κάποια πραγματικά γεγονότα σε σχέση με την υπόθεση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πικρία της για τις ανακρίβειες που διατυπώθηκαν από ΜΜΕ, ιστοσελίδες και διάφορους στο Διαδίκτυο, γύρω από το περιστατικό. Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι, για κάποιες περιπτώσεις, τα όσα λέχθηκαν, γράφτηκαν και ειπώθηκαν σε κάποια ΜΜΕ θα παρουσιαστούν στα Δικαστήρια.

Η Μαρίνα Παράσχου την ημέρα του γάμου της με τον Μουσταφά

Ένας απλός άνθρωπος που πέρασε πολλά στη ζωή της για να μεγαλώσει τρία ανήλικα παιδιά και μετά να ξαναφτιάξει τη ζωή της, αποκτώντας και ένα τέταρτο παιδί. Τα όσα συνέβησαν προχθές διατάραξαν ξαφνικά την οικογενειακή και ψυχική της γαλήνη. Πολλά από αυτά που μετέδωσαν κάποια ΜΜΕ επιδείνωσαν αυτή την κατάσταση.

«Ήταν πρωί της Τρίτης όταν με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία, μου ανέφεραν κάτι για την αεροπειρατεία και τον Μουσταφά και μου είπαν ότι σε λίγο θα με παραλάμβανε ένα περιπολικό, να με μεταφέρει στο αεροδρόμιο», μας αναφέρει.

«Είπαν ότι με πήραν εκεί για να μιλήσω με τον Σαΐφ, επειδή το ζητούσε στην επιστολή του, αλλά αυτό είναι ψέμα», πρόσθεσε. «Με πήραν εκεί για να επιβεβαιώσω, ακούγοντάς τον να μιλά από τον ασύρματο, ότι ήταν αυτού η φωνή που ακουγόταν», εξηγεί.

Μαρίνα: Ένας γάμος-κόλαση

Παντρεύτηκαν δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους, κάπου το 1985. Ήταν μια μαύρη πενταετία για τη Μαρίνα, που δηλώνει ότι με τον χωρισμό τους, λυτρώθηκε και αυτή και τα παιδιά της.

ο Σαΐφ, αποτελούσε μια εξίσου προβληματική κατάσταση για το σπίτι της Μαρίνας. Η επταετής συμβίωση μαζί του, σημαδεύτηκε με 4-5 απελάσεις από το νησί μας, λόγω είτε πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως επικίνδυνο πρόσωπο, ή λόγω εμπλοκής του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στην Κύπρο.

Όταν απελαυνόταν από την Κύπρο, συνήθως εξέτιε ποινές φυλάκισης στη χώρα του την Αίγυπτο και μετά, με πλαστά έγγραφα κατόρθωνε να επιστρέφει στο νησί μας.

Στις υποθέσεις του στην Κύπρο, περιλαμβάνεται η επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό του ΤΑΕ Λάρνακας, κατά τη διαδικασία απέλασής του με αεροπλάνο, κατά την οποία τραυματίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί ελαφρότερα. Υπολογίζει ότι η υπόθεση συνέβη μεταξύ 1986-1987.


Τόνισε ακόμη ότι ισχυρή πεποίθησή της, από τη ζωή που πέρασε με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, είναι πως «πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άτομο», επεξηγώντας ότι εννοεί με τον όρο την εξτρεμιστική δράση του 59χρονου.

«Σε διάφορα ΜΜΕ και ιστοσελίδες ο Σαΐφ παρουσιάστηκε ως ένας περίπου ρομαντικός άνθρωπος, που ήθελε να μου στείλει μήνυμα και έκανε αεροπειρατεία. Όπως είπα, στην επιστολή του λέξη δεν έγραψε για εμένα».

«Πέραν τούτου», όμως, τονίζει η Μαρίνα, «δεν ξέρω πώς πρέπει να αισθάνονται κάποιοι, αν ήξεραν πως το επταετές πέρασμα αυτού του ανθρώπου από την οικογένειά μου, ήταν μια μαύρη περίοδος. Γεμάτη απειλές, ξύλο, βάσανα και τρόμο. Από έναν άνθρωπο που ήξερε να παράγει τον τρόμο και να σπέρνει μέσω αυτού τη δυστυχία στους γύρω του, αδιαφορώντας και γι’ αυτήν ακόμη τη ζωή και των παιδιών του και των δικών του ανθρώπων. Ήταν ένας ανισόρροπος, τρομακτικός άνθρωπος».

«Κάποιοι έκατσαν και έγραψαν πως ο Σαΐφ Ελ Ντιν Μουστάφα, έκανε αεροπειρατεία για χάρη της Μαρίνας της Ορόκλινης. Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά, τους πληροφορώ εγώ που τον ξέρω και τον έζησα, πως τούτος ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για μια στιγμή για τα μωρά του, ούτε όταν ζούσε εδώ, ούτε και όταν έφυγε. Πρόσφερε μόνο πόνο, δυστυχία και τρόμο. Και τώρα ακόμα που είναι κρατούμενος από την Αστυνομία, εγώ και τα παιδιά μου φοβούμαστε», εξομολογείται στον «Φ» η Μαρίνα Παράσχου.

Πηγή: philenews

0 σχόλια