Ετοίμαζε νέα επίθεση ο μακελάρης του Παρισιού!


Στο Stade de France το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου δείλιασε και δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, όπως οι άλλοι μακελάρηδες του Παρισιού. Αλλά ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ φαίνεται πως ήθελε να... εξιλεωθεί στα μάτια του Ισλαμικού Κράτους και ετοίμαζε νέα επίθεση στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά.

«Ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, μιλώντας για τον ένατο δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει εξ αρχής το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους του Σαλάχ Αμπντεσλάμ χθες (Σάββατο) ήταν ότι ήθελε να πάει στο Stade de France κι επρόκειτο να ανατιναχθεί, όμως δεν το έκανε. Η άλλη πληροφορία που μάθαμε ήταν ότι ήταν έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες» δήλωσε ο Ρέιντερς κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συμποσίου που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund.

«Κι αυτή είναι ενδεχομένως η αλήθεια καθώς ανακαλύψαμε πολλά όπλα, βαριά όπλα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών και (επιπλέον) ανακαλύψαμε ένα νέο δίκτυο με επίκεντρο εκείνον στις Βρυξέλλες» συνέχισε ο Βέλγος υπουργός.

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είχα δηλώσει σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ ότι εμείς αναζητούσαμε 10 ανθρώπους βαριά οπλισμένους. Έχουμε εντοπίσει πολλούς περισσότερος από τον Νοέμβριο και όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά επίσης στη Γαλλία. Προς το παρόν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε εντοπίσει περισσότερα από 30 πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί στις επιθέσεις του Παρισιού, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν και άλλοι» τόνισε ο Βέλγος ΥΠΕΞ σε ομιλία του την τελευταία ημέρα του 11ου Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο ήταν ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ευρώπη για τέσσερις μήνες, πριν συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή (18.03.2016) στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, μετά από μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατικές δολοφονίες» και για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, κατόπιν έχει προφυλακιστεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μπριζ.

Κάνει... μήνυση!

Όλα αυτά ενώ ο δικηγόρος που υπερασπίζεται τον Αμπντεσλάμ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Γάλλου Γενικού Εισαγγελέα που αποκάλυψε την προσωπική μαρτυρία του πελάτη του πως επρόκειτο να είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Stade de France, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το διεθνές φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία και το γήπεδο βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φραντς Βάλτερ Στάινμαγερ.

Μιλώντας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ, ο Σβεν Μέρι κατηγόρησε το Γάλλο εισαγγελέα που ηγείται των ερευνών για την τρομοκρατία, ότι παραβίασε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ερευνητικής διαδικασίας των δικαστικών αρχών.

«Αυτό δε μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι» δήλωσε ο Μέρι στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF. Ωστόσο, το δικηγορικό γραφείο του δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει την πληροφορία αυτή, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο Μέρι θ' αρχίσει τις κατάλληλες δικαστικές διαδικασίες, τη Δευτέρα.


0 σχόλια