Εννέα περίεργες γερμανικές επιδοτήσεις που οι φορολογούμενοι ζητούν να καταργηθούν


Τα μέλη του Συλλόγου Γερμανών Φορολογουμένων (BdSt) έψαξαν και βρήκαν κάποιες "παράξενες" επιδοτήσεις που θα μπορούσαν, όπως υποστηρίζουν, να καταργηθούν.

"Είναι ώρα για μια πολιτική με σωστές προτεραιότητες," δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Reiner Holznagel, σύμφωνα με το Spiegel και έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα,με στόχο να υπάρξει χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση.

 Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιδοτήσεις που δεν έχουν λόγο για δίνονται είναι οι εξής:

1. Η προώθηση ενός λογισμικού για τον εσωτερικό σχεδιασμό των mega yachts που επιδοτείται με 1 εκατ. ευρώ.

2. Με σχεδόν 1 εκατομμύριο επιδότηση φοιτητές στο Αμβούργο αξιολογούν διαπολιτισμικά αντικείμενα - για παράδειγμα, η κινεζική πορσελάνη ή ένα σουβλάκι. "Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση των προσφύγων, χρειάζεται άλλα έργα», λέει ο Σύνδεσμος.

3. 253.000 δίνονται για να μελετηθούν στοιχεία που επιδεινώνουν τη γεύση της μπίρας. Το σχέδιο προωθείται από μια γερμανική και μια σουηδική εταιρεία και ο Σύνδεσμος διερωτάται γιατί να αναγκάζεται να πληρώνει και ο φορολογούμενος.

4. 295 χιλιάδες ευρώ είναι η επιδότηση για την προώθηση μιας πρωτείνης που θα κάνει φθηνότερη την τροφή των ψαριών στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ο Σύλλογος δεν επικρίνει το έργο σε γενικές γραμμές, διερωτάται ωστόσο γιατί το υπουργείο υποστηρίζει μόνο σχετικά μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Αίγυπτος;

5. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Έρευνας δίνει 1,2 εκατ. για να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους, στα social media και συγκεκριμένα για να αποτρέψει την πιθανότητα να γράφουν σε αυτά αρνητικά πράγματα για την εταιρεία τους . "Οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να παίξουν το ρόλο του δασκάλου εδώ», λέει ο Σύνδεσμος.

6. Υπό το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος το αρμόδιο υπουργείο δίνει 1 εκατ. ευρώ για να παρασκευαστεί πιό αποδοτική ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες.

7. Περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ είναι η επιχορήγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σε εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν χαμηλής ενέργειας πλυντήρια. Ο Σύνδεσμος διαπιστώνει, ωστόσο, ότι πρόκειται για αντικείμενο της οικονομίας.

8. Η βιομηχανία θέλει να χρησιμοποιήσει ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως μύκητες και φυτικές βαφές για την παραγωγή βιομηχανικού μελανιού. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας δίνει 269 χιλιάδες ευρώ για να προωθήσει την έρευνα. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά τον κλάδο, όχι τον φορολογούμενο, σημειώνει το BdSt.

9. Για την ενσωμάτωση πάνω από ένα εκατομμύριο μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, το υπουργείο Εργασίας πέρυσι ξεκίνησε ένα έργο με επιδότηση 415 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το 20% των κέντρων εργασίας δεν έλαβε μέρος, και έτσι μόνο 3.400 άνδρες και γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το έργο.


0 σχόλια