Δύσκολες ώρες για το Bitcoin


Αντιμέτωπο με ένα εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει αρκετές φωνές της κοινότητας που το υποστηρίζει, βρίσκεται το Bitcoin.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, αυτή την εβδομάδα το δίκτυο του κρυπτοσυναλλάγματος έφτασε στο όριο των συναλλαγών που μπορεί να εξυπηρετήσει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και αναμονή άνω των 40 λεπτών ανά συναλλαγή.

Γι' αυτή ακριβώς την οριακή κατάσταση, η οποία οφείλεται στον αυξανόμενο όγκο συναλλαγών μέσω Bitcoin, και την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο πηγαίο κώδικα διαχείρησης του δικτύου, είχαν ήδη μιλήσει αρκετοί προεξέχοντες παράγοντες του Bitcoin το τελευταίο εξάμηνο, προβλέποντας ότι θα προκύψει σχίσμα στην κοινότητα.

Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν πρόσφατη παραδοχή μιας από τις κυρίαρχες φυσιογνωμίες του κρυπτο-συναλλάγματος, που δήλωσε ότι "το πείραμα απέτυχε", προβλέποντας τα χειρότερα για το μέλλον του, εάν η κοινότητα δεν έλυνε τις διαφορές της σχετικά με τις αναγκαίες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του Bitcoin.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαμάχη μεταξύ της "core" πλευράς με την "classic", για μερικές γραμμές κώδικα μεγάλης σημασίας για την υποδομή του Bitcoin, με τους κινέζους μεγαλοπαραγωγούς (miners) του κρυπτοσυναλλάγματος να τάσσονται υπερ της πρώτης, έχουν "παγώσει" τις συναλλαγές δεκάδων χιλιάδων χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να διαφαίνεται προς το παρόν λύση.


0 σχόλια