Δικαιώθηκε 13 χρόνια μετά ο φίλαθλος που έχασε το μάτι του στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός


Στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού τον Οκτώβρη του 2003, ο 23χρονος τότε Ορέστης Χριστοφής έχασε το μάτι του, έπειτα από πέτρα που έριξε αστυνομικός στη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, το οποίο και είχε φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

13 χρόνια μετά, όπως γράφει το gazzetta.grτο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και δικαίωσε τον άτυχο φίλαθλο, επιδικάζοντας του αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, η οποία μαζί με τους τόκους φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Η δικαστική έρευνα δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει τον υπαίτιο αστυνομικό, ο οποίος καταγράφηκε από την κάμερα, μιας και φορούσε κράνος και έτσι την αποζημίωση θα καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία.

Μιλώντας στη «Real News», o Ορέστης Χριστοφής τόνισε: «Η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη, αφού έχω χάσει το ένα μου μάτι. Ήλπιζα να δικαιωθώ από το δικαστήριο, καθώς σκέφτομαι να υποβληθώ σε μεταμόσχευση κερατοειδούς και τα έξοδα είναι πολλά. Νιώθω, πάντως, ότι η δικαίωση είναι μισή, γιατί ναι μεν αναγνωρίζεται η ευθύνη της Αστυνομίας, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ ο αστυνομικός που μου πέταξε την πέτρα. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με τα επεισόδια».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, πρόσθεσε: «Το δικαστήριο αναγνωρίζει την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και δέχεται ότι ο τραυματισμός του φιλάθλου στον δεξιό οφθαλμό οφείλεται σε ρίψη πέτρας από αστυνομικό, καθώς επίσης και στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παρότι η ΕΛ.ΑΣ. αρνούνταν ότι οι αστυνομικοί ανταπέδιδαν με ρίψεις αντικειμένων προς τους φιλάθλους, το οπτικό υλικό του αγώνα αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια ανατρεπτική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για καταστολή της βίας στα γήπεδα, ακόμα και αν αυτή προέρχεται από όργανα του κράτους»


0 σχόλια