Αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη, σε απόσταση που δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια


Ένας αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη στις 8 Μαρτίου, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την απόσταση του διαστημικού βράχου από τον πλανήτη όταν θα διέρχεται από αυτόν.

Οι καλύτερες εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι ο αστεροειδής, με την ονομασία 2013 TX68 και το μέγεθος ενός γηπέδου μπάσκετ, θα περάσει περίπου 3 εκατομμύρια μίλια από τη Γη την Τρίτη, αλλά δεν αποκλείεται το κοσμικό αντικείμενο να περάσει τελικά σε απόσταση 15 χιλιάδων μιλίων, σύμφωνα με τη NASA.

Οι αστρονόμος Σον Μάρσαλ, από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, ο οποίος μελετά αντικείμενα, όπως κομήτες και αστεροειδείς, δήλωσε: «Σε περίπτωση που ο αστεροειδής έρθει πιο κοντά από ό, τι οι γεωστατικοί δορυφόροι, θα ήταν ένα σπάνιο περιστατικό - συμβαίνει μόνο μία φορά ανά δεκαετία για τους μεγάλους αστεροειδείς. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν θα συγκρουστεί με τη Γη, οπότε μην πανικοβληθείτε."

Ο αστεροειδής εθεάθη πριν από τρία χρόνια από τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ που παρακολουθούν τις δυνητικές διαστημικές απειλές για τη Γή.


0 σχόλια