Το νέο καταφύγιο του Γιώργου Παπανδρέου - Με φόρμες, παντόφλες, βιβλία και σπορ η νέα ζωή του πρώην πρωθυπουργού


Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Καστρί, σε απομονωμένο παραθαλάσσιο οικισμό στην περιοχή του Μαραθώνα μένει πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας μια νέα αρχή στη ζωή του μακριά από την Αντα, αναφέρει το protothema.

Μια νεόκτιστη μεζονέτα 120 τ.μ., με δύο κρεβατοκάμαρες και μεγάλο μπαλκόνι που προσφέρει θέα στον Ευβοϊκό είναι το νέο καταφύγιό του. Εκεί γράφεται αυτές τις ημέρες ο επίλογος έπειτα από 26 χρόνια της κοινής συμβίωσης με τη σύζυγό του Αντα Παπανδρέου, αλλά και ο πρόλογος για το ξεκίνημα μιας νέας και απαλλαγμένης απ’ όλα όσα τον έκαναν να αισθάνεται ότι δεν είναι ευτυχισμένος.


Με το βλέμμα του πότε χαμένο μέσα στα γραπτά του, πότε να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διανύει περίοδο περισυλλογής, με τις φευγαλέες εμφανίσεις του στο μπαλκόνι για να φωτογραφίσει με την κάμερα του τηλεφώνου του το τοπίο.


Βλέπεις έναν πρώην πρωθυπουργό με αθλητική φόρμα και παντόφλες να βγαίνει ξαφνικά στο μπαλκόνι για να βγάλει μια φωτογραφία.

Για την επιπλωμένη παραθαλάσσια μεζονέτα στα Δικαστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξασφάλισε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή που δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ τον χρόνο


Αν και έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Γης και συνεχίζει να το κάνει συλλέγοντας εικόνες και εμπειρίες, δείχνει χαρούμενος μόνο και μόνο από τη θέα στο άπειρο μπλε που ταξιδεύει τον νου και γαληνεύει. Ισως αισθάνεται έντονα την ανάγκη να βιώσει στιγμές απόλυτης ελευθερίας, την ίδια στιγμή που ο εσωτερικός του κόσμος συγκρούεται υπό το βάρος κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων για τη ζωή του. Ο πρώην πρωθυπουργός καλείται βάσει δικής του επιθυμίας να προσαρμοστεί σε μια εντελώς καινούρια καθημερινότητα, την οποία μπορεί να δείχνει κάποιες στιγμές ότι την απολαμβάνει, άλλες πάλι όμως φαίνεται να τον προβληματίζει. Ισως ευθύνεται και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα και κατά συνέπεια στη νέα του γειτονιά, εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεών του στο εξωτερικό.

Το περασμένο Σάββατο επέστρεψε στα Δικαστικά έπειτα από ένα ταξίδι στην Γκόα, την άλλοτε «Γη της Επαγγελίας» για τους απανταχού χίπηδες και ρέιβερ.

Στο νέο του ησυχαστήριο συντροφιά με τα βιβλία και τα γραπτά του

Ρόλο στην επιλογή του να μείνει εκεί έπαιξε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή τον καλύπτει πλήρως σε ό,τι έχει να κάνει με τις αθλητικές του δραστηριότητες, που ως sportsman δεν εγκαταλείπει ποτέ, χειμώνα - καλοκαίρι.

Ενθουσιάστηκε επειδή ακριβώς κάτω από το συγκρότημα με τις μεζονέτες, ο ιδιοκτήτης τους, ένας πολιτικός μηχανικός, δημιούργησε ένα πέρασμα μέσα από τα βράχια που οδηγεί σε απάνεμο κολπάκι, κατάλληλο για τις βουτιές του, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αφετηρία για κολύμπι μεγαλύτερων αποστάσεων coast to coast.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά βρίσκεται η παραλία του Σχινιά. Εκεί ρίχνει το κανό του, το οποίο αυτό τον καιρό φυλάσσεται σε ένα από τα beach sport club της παραλίας. Το Saab με το οποίο μεταφέρεται το πολύτιμο θαλάσσιο εργαλείο του βρίσκεται σταθμευμένο στο υπόγειο γκαράζ του συγκροτήματος, ενώ στην οροφή του δεσπόζει η ειδική σχάρα μεταφοράς του.

Εναλλακτικά ο κ. Παπανδρέου επιλέγει το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και προσφέρεται για δυνατές προπονήσεις όποτε οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις «χεριές» στην ανοιχτή θάλασσα. Ο κ. Παπανδρέου ως γνωστό είναι και δεινός ποδηλάτης.

Γι’ αυτό και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτους ούτε τους μεγάλους ασφαλτόδρομους της ευρύτερης περιοχής, που είναι ιδανικοί για ορθοπεταλιές με το -αγωνιστικού τύπου- ποδήλατό του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουν δει να καλύπτει με το ποδήλατό του μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που ξεκινά από τα Δικαστικά και καταλήγει στη λεωφόρο Σχινιά, συγκεκριμένα στο οπωροπωλείο με την επωνυμία «Μπούσουλας».

Σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στην ταράτσα για να φωτογραφήσει το απέραντο γαλάζιο του Ευβοϊκού


0 σχόλια