Το ελληνικό χωριό φάντασμα που έχει «ρουφήξει» η γη - Οι 800 κάτοικοι μένουν πλέον σε αυτοσχέδιες καλύβες χωρίς ρεύμα

'Ολα ξεκίνησαν το 2010 όταν άρχισε να υποχωρεί το έδαφος στο χωριό Ροπωτό, στα Τρίκαλα. Τα πράγματα χειροτέρεψαν τα δύο επόμενα χρόνι...


'Ολα ξεκίνησαν το 2010 όταν άρχισε να υποχωρεί το έδαφος στο χωριό Ροπωτό, στα Τρίκαλα.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν τα δύο επόμενα χρόνια ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να καταστραφούν.

Μέχρι σήμερα, οι κατολισθήσεις δεν έχουν σταματήσει και υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 οικήματα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Πριν ξεκινήσει η υποχώρηση του εδάφους, το χωριό κατοικούνταν από 800 ανθρώπους ωστόσο τώρα άλλοι μένουν σε αυτοσχέδιες καλύβες χωρίς ρεύμα και άλλοι φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια.

Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες για την αδιαφορία του κράτους απέναντι στο μείζον πρόβλημα ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ, κάτι που έχει γίνει στην Κεφαλλονιά.

Εδώ και λίγες ημέρες διεθνή δίκτυα που έχουν εντυπωσιαστεί από το φυσικό φαινόμενο της καταστροφής, έφεραν και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα.

womantoc.gr /Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Related

ΕΛΛΑΔΑ 8681169016341653323

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item