Θα αλλάξουν χώρο φέτος τα Μπουρμπούλια - Ο Δήμος Πατρέων θα συνεργαστεί με τον Σύλλογο καταστηματαρχών Εστίασης


Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας είχε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος όπου συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την φετινή καρναβαλική περίοδο και κυρίως το τι θα γίνει με τον αγαπημένο χορό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παραδοσιακή Πατρινή αποκριά, το Μπουρμπούλι.


Ο κ. Χρυσοβιτσάνος μιλώντας στο thebest, είπε πως είναι σε συζητήσεις με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και αναψυχής Πάτρας – Αχαΐας προκειμένου να αναλάβει ο σύλλογος το κομμάτι του μπαρ στα Μπουρμπούλια. Όπως μας εξήγησε, η μία λύση να κάνει η Κοινωφελής μία δημοπρασία - πρόσκληση ενδιαφέροντος ή ως δεύτερη λύση, το προεδρείο του Συλλόγου να αποφασίσει εσωτερικά, ενδεχομένως να γίνει και κλήρωση, ποιος-ποιοι επιχειρηματίες θα αναλάβουν το συγκεκριμένο κομμάτι της διάθεσης των αναψυκτικών και ποτών.

Ο κ. Χρυσοβιτσάνος όπως μας περιέγραψε, στόχος της Κοινωφελούς και της Δημοτικής αρχής Πελετίδη είναι φέτος το Μπουρμπούλι να είναι αντάξιο της αίγλης και της παράδοσης που έχει. «Θέλουμε κάτι όμορφο και το παιχνίδι του ζευγαριού που πρεσβεύει το Μπουρμπούλι να διατηρήσει την ομορφιά και χάρη του και να μείνει. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε όπως παλιά να γίνουν τα Μπουρμπούλια στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, κοιτάμε για άλλους χώρους.

Φέτος δεν θα φιλοξενηθούν τα Μπουρμπούλια στην Αίγλη, στη Βέσο Μάρε όπως πέρυσι και πρόπερσι παρότι η αίθουσα είναι δημοτική και αυτό μας διευκολύνει από πλευράς εξόδων. Το πιο πιθανό είναι να το αναλάβει κι αυτό ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης και αναψυχής προτείνοντας έναν ιδιωτικό χώρο, με σεβασμό πάντα στην παράδοση και ιστορία του Μπουρμπουλιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοβιτσάνος.

O πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης παραδέχτηκε με ειλικρίνεια πως πέρυσι τα Μπουρμπούλια απέβησαν μάλλον ζημιογόνα με μόλις τα δύο από τα πέντε συνολικά που έγιναν, να έχουν επιτυχία από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Γι’ αυτό ίσως τον λόγο ο κ. Χρυσοβιτσάνος ζητά φέτος την συνδρομή των καταστηματαρχών εστίασης, όπου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κοτοπούλης, ενώ παράλληλα προσανατολίζεται προς την επιλογή ενός χώρου που απ’ όσο καταλάβαμε, θα είναι στο ιστορικό κέντρο και πιο εύκολα προσβάσιμος από καρναβαλιστές και επισκέπτες και βέβαια τους λάτρεις του μπουρμπουλιού.

*Μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί και πόσα μπουρμπούλια αλλά και οι ακριβείς ημερομηνίες τους, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο της αποκριάς. Το Μπουρμπούλι είναι ο περίφημος χορός όπου οι γυναίκες φορούν τα μαύρα ντόμινο και μάσκα στο πρόσωπο και φυσικά έχουν ελεύθερη είσοδο!

Επιμέλεια κειμένου - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

0 σχόλια