Τάρτα σοκολάτας με ganache από την Martha Stewart


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ζεματισμένα και τεμαχισμένα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο πορτοκάλι ή λεμόνι ξύσμα, (προαιρετικό)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κομμάτια
340 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, που τεμαχίζεται εύκολα
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς.

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα (αν θέλετε), και το αλάτι και συνεχίστε να χτυπάτε. Προσθέστε το βούτυρο, και χτυπήστε μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι του βουτύρου και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αμέσως μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 20 cm με αποσπώμενο πάτο.
Χρησιμοποιώντας μια κούπα μέτρησης, πιέστε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και στις επάνω πλευρές του ταψιού.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσει και έχει σφιχτή αφή, περίπου 20 λεπτά.

Μόλις το βγάλετε από το φούρνο αφήστε τη βάση να παγώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα.

Για τη ganache: Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε την κρέμα να πάρει βράση. Χύστε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες στην υφή. Αναμίξτε τη βανίλια.
Χύστε το μίγμα της σοκολάτας στην παγωμένη βάση της τάρτας. Αφήστε την τάρτα να σταθεί, περίπου 2 ώρες, ή τοποθετείστε την στο ψυγείο για 1 ώρα.


0 σχόλια