Σχεδιάζουν hot spot στην Aιγιάλεια; - Ποιος χώρος φαίνεται να έχει επιλεγεί για τη μεταφορά μεταναστών


Η παραθεριστική περιοχή Μπούκα, στις Καμάρες της Αιγιάλειας και συγκεκριμένα το παλιό εργοστάσιο "Ρετσίνας" βολιδοσκοπείται σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας "πελοπόννησος" γαι δημιουργία hot spot υποδοχής προσφύγων. Πρόκειται για εργοστασιακή μονάδα που έπαψε να λειτουργεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και που βρίσκεται κοντά στην παραλία της Ακονιάς Καμαρών αλλά και σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καμαρών και από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του χωριού.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως από το Υπουργείο η "Ρετσίνα" κρίνεται ως ιδανική η περίπτωση, μιας και η κτιριακή υποδομή είναι αρκετή για να φιλοξενήσει μέχρι και 1.000 πρόσφυγες ταυτόχρονα, μετά από κατάλληλες επισκευαστικές εργασίες, ενώ βρίσκεται και εκτός οικιστικού ιστού (πολύ κοντά όμως).

"Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αλλά όπως και να το κάνουμε, ακόμα και η φήμη προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καμαρών κ. Παναγιώτης Περλέγκας, ο οποίος ανέφερε πως το Υπουργείο προφανώς, αναζητώντας δημόσια κτίσματα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε hot spot, εντόπισε και το εν λόγω παλιό εργοστάσιο που σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας, η οποία μάλιστα εμφανίζεται στο επίμαχο δημοσίευμα σύμφωνη στο να παραχωρήσει το χώρο. Πάντως, ο κ. Περλέγκας σπεύδει να σημειώσει πως ο χώρος έκτασης περίπου 45-50 στρεμμάτων έχει σε ένα μέρος του απαλλοτριωθεί από την ΕΡΓΟΣΕ, μιας και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ το παράξενο είναι πως περίπου 300 μέτρα δυτικά από το παλιό εργοστάσιο προβλέπεται να κατασκευαστεί και σιδηροδρομικός σταθμός. "Εμείς θα το παρακολουθούμε το θέμα και κάνουμε συνέχεια επαφές, ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται περί οριστικής απόφασης ή σεναρίου" καταλήγει ο κ. Περλέγκας, που θεωρεί μαζί με τους συγχωριανούς του εντελώς ακατάλληλες τις εγκαταστάσεις αυτές για τη δημιουργία hot spot, προβάλλοντας τα επιχειρήματα της κοντινής απόστασης από σπίτια, σχολεία, γήπεδα και βεβαίως το γεγονός πως η παραλία της Ακονιάς και οι γειτονικές της Μπούκας και του Λαμπιρίου αποτελούν πόλο έλξης τουριστών τους θερινούς μήνες.

Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση στον Δήμο, παρά μόνο φημολογία χωρίς κάποιο περαιτέρω στοιχείο. "Ο κόσμος να μην ανησυχεί. Αυτή τη στιγμή δεν μας έχει κοινοποιηθεί κανένας ανάλογος σχεδιασμός και βέβαια η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά και αυτό το θέμα, όπως και τα άλλα θέματα της καθημερινότητας, ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί" σημείωσε μεταξύ άλλων, χωρίς όμως να καταφέρει προς το παρόν να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία που 'βράζει' προ της προοπτικής δημιουργίας hot spot μέσα στο χωριό.


0 σχόλια