Συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα για το ασφαλιστικό - Μπαίνουν με τρακτέρ στην πόλη οι αγρότες -Ποιοι απεργούν


Σε γενική απεργία οδηγείται σήμερα η χώρα για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ σήμερα στις 6 το πρωί έληξε η απεργία των δημοσιογράφων,η οποία ξεκίνησε χθες.

Η Δυτική Ελλάδα και η Πάτρα θα κινηθούν σε απεργιακούς ρυθμούς ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια και πορείες.

Το ΠΑΜΕ δίνει "ραντεβού" στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας , στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας).

Στις 10.30 το πρωί στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου προσυγκεντρώνονται οι έμποροι ενώ αγρότες αναμένεται να φτάσουν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πάτρας, με τα τρακτέρ τους, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν σήμερα οι ναυτεργάτες και δεμένα θα είναι τα πλοία στο λιμάνι της Πατρας, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Στην απεργία συμμετέχει και ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, καθώς επίσης και ο Ιατρικός και Οδοντιατρικός Σύλλογος.

Πάτρα: Κοινή ανακοίνωση ενόψει της απεργίας της 4ης Φλεβάρη από φαρμακοποιούς, γιατρούς, δικηγόρους και άλλους φορείς

Στην απεργία συμμετέχουν και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Αχαΐας.

Η ΟΕΒΕΣΝΑ καλεί τον κλάδο να κλείσει τις επιχειρήσεις του και τους αυτοκινητιστές να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους. Στις 10 το πρωί κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Όλγας.

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής

Δυναμικό παρών και από τους καταστηματάρχες εστίασης της Αχαΐας στην κινητοποίηση της Πέμπτης


Ποιοι απεργούν σε όλη τη χώρα

Η απεργία αφορά τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία .

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.


0 σχόλια