Σπιτικό ψωμί, χωρίς προζύμι

Συστατικά 1 πακέτο ξηρή μαγιά 2-1 / 4 φλυτζάνια ζεστό νερό (110 ° έως 115 °) 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας α...


Συστατικά

1 πακέτο ξηρή μαγιά
2-1 / 4 φλυτζάνια ζεστό νερό (110 ° έως 115 °)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
6-1 / 4 να 6-3 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και 3 φλυτζάνια αλεύρι.

Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ελαστική, περίπου 8-10 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, γυρίζοντας μία φορά για να λαδώσετε και την κορυφή. Καλύψτε και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου για 1-1 / 2 ώρες.
Χτυπήστε τη ζύμη προς τα κάτω. Γυρίστε τη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια αφού χωρίσετε τη ζύμη στη μέση.

Πλάστε κάθε τμήμα της ζύμης σε ένα καρβέλι. Τοποθετήστε σε δύο λαδωμένα ταψιά. Καλύψτε και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30-45 λεπτά.

Ψήνουμε στους 375 ° για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και το ψωμί να ακούγεται κούφιο. Βγαίνουν 2 φραντζόλες ψωμί(16 φέτες το καθένα).


Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 735126542061482466

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item