Σοβαρό κρούσμα γρίπης Η1Ν1 - Άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ρίου


Σοβαρό κρούσμα γρίπης Η1Ν1 σημειώθηκε σε ενήλικα από το Διακοπτό, που παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και επιπλοκές και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου , σύμφωνα με το filodimos.

Σχετική αναφορά έχει κάνει στο προφίλ του ο γιατρός κ. Βασίλειος Κανδηλιώτης, ο οποίος εξέτασε τον ασθενή που είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο μέρες, αντιμετωπίζοντάς τον με απλά αντιπυρετικά μιας και ήταν γενικά σε αρκετά καλή κατάσταση και πολύ καλό κορεσμό οξυγόνου 97%, όπως τονίζει. Μέσα σε 12 ώρες όμως, ο ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αναπνευστική δυσχέρεια, γι'αυτό και ο γιατρός ζήτησε τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α (Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα.

Κλινικά συμπτώματα της νέας γρίπης Α:
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει: Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς κελσίου) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, Πονόλαιμο, Μυαλγίες, Συνάχι, Πονοκέφαλο, Ρίγη, Αίσθημα κόπωσης, Διάρροια και εμέτους. Τονίζεται ότι ασθενείς που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 14-2-2011, μεταξύ των κυρίων συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.


0 σχόλια