Πώς ο πιλότος μπλόκαρε την απόδραση Μαζιώτη με ελικόπτερο - Στη ληστεία της Κλειτορίας είχε χρησιμοποιηθεί το όπλο που έβγαλε η Ρούπα


Το «φάντασμα» του νούμερο ένα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα πλανάται πάνω από την προσπάθεια γυναίκας -σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την Πόλα Ρούπα- να πάρει στον έλεγχό της ελικόπτερο με σκοπό την απόδραση τρομοκρατών από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Ρούπα, σύντροφος του έγκλειστου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη, φαίνεται ότι κατάφερε αυτό που φάνταζε απίστευτο για μία αναγνωρίσιμη καταζητούμενη, μητέρα ενός μικρού παιδιού. Προσποιήθηκε την πλούσια πελάτισσα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας, νοίκιασε ελικόπτερο vip με προορισμό την Κύθνο και ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο Φθιώτιδας και έβγαλε όπλο όταν το ελικόπτερο βρισκόταν πάνω από την Ερυθραία Αττικής.

Ο πιλότος, πρώην αξιωματικός του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., αντιστάθηκε και ακολούθησε πάλη εντός της καμπίνας. Η γυναίκα πυροβόλησε για να κάμψει την αντίσταση του πιλότου. Οι σφαίρες τρύπησαν το εναέριο μέσο με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχός του για λίγα λεπτά και να χάσει γρήγορα ύψος. Σαν από θαύμα ο κυβερνήτης κατάφερε να το προσγειώσει μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών. Ο κυβερνήτης προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, αλλά μάταια. Η γυναίκα με δύναμη και μίσος τον απείλησε και κατάφερε να εξαφανιστεί τρέχοντας, παρότι δεν είχε στο σημείο κανένα μέσο διαφυγής.

Το όπλο ταυτοποιήθηκε με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Μάρτιο του 2014 σε ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας. Στη συγκεκριμένη ληστεία είχε τραυματιστεί αστυνομικός, ενώ είχε εντοπιστεί DNA του αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρουν ότι η Πόλα Ρούπα είχε σχεδιάσει απόδραση του Μαζιώτη χθες το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο εγχείρημα την έχουν ελάχιστοι. Και σίγουρα ο… μετρ είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος διατηρούσε καλή σχέση με τον Μαζιώτη. Ο φαντομάς είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους που σχετίζεται με το σύντροφο της Ρούπα, έχει στην κατοχή του ρευστό και ξέρει καλά τις εναέριες αποδράσεις. Σίγουρα η επιχείρηση δεν γινόταν για να αποδράσει μόνο ένας κρατούμενος. Εκτός από τον Μαζιώτη στον Κορυδαλλό βρίσκονται τα μέλη των “Πυρήνων” και ο στενός φίλος του Μαζιώτη, ο Πετρακάκος. Παράλληλα, έχει σημάνει συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού από προχθές γιατί υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να γίνει απόδραση, καθώς υπάρχουν παντού συρματοπλέγματα.


0 σχόλια