Ποιος είναι ο Τούρκος καναλάρχης που θέλει να αγοράσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα


Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» αναφέρει ότι ο 46χρονος, Ατσουν Ιλιτζαλί, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και παρουσιαστής, «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 46χρονος, που είναι ήδη ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8, έχει αρχίσει ήδη επαφές και διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει την επιχειρηματική του κίνηση.

Το δημοσίευμα επιβεβαιώνεται και από τον διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ, ο οποίος ανέφερε: «Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο το «δεξί χέρι» του Ιλιτζαλί.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.


Το θέμα απασχόλησε και την εφημερίδα «Hurriyet» η οποία αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα σε θέμα με τίτλο: «Ο Ατσουν Ιλιτζαλί προκαλεί αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».


0 σχόλια