Ποιος είναι ο εκδότης που συνελήφθη για εκβιασμό - Μαζί του και δύο δημοσιογράφοι


Στη σύλληψη ενός εκδότη και ιδιοκτήτη Μέσων Ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού) και δύο δημοσιογράφων, προχώρησε η αστυνομία με την κατηγορία των εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Η επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών συνεχίζεται για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με το Left, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσα και Χρήστο Φράγκου. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, "εγκληματικής ομάδας" που κατηγορείται ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος, εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου) καθώς και δύο ημεδαποί δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούνται ότι πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.

Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.


0 σχόλια