Πήραν πίσω την μετάθεση Σφακιανάκη


Ανακλήθηκε η μετακίνηση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από την θύελα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της μετάθεσής του. Ο κ. Σφακιανάκης υπέβαλε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προσφυγή κατά της μετακίνησής του, με την οποία ζητούσε την ακύρωσή της, σύμφωνα με το το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003 του σχετικού κανονισμού.

Πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση για μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη, καθώς η θητεία του ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν κατά κοινή ομολογία απόλυτα επιτυχημένη.

Η επανατοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη, εκθέτει την ηγεσία του υπουργείο αφού νωρίτερα ο υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωνε το πρωί στην Βουλή, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απομάκρυνσή του:

«Η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ»!


0 σχόλια