Πάτρα: Ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο το φετινό Καρναβάλι των Μικρών


Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, που αρχίζει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου – Καρναβάλι Πάτρας, το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών. Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και την ιδανική συνύπαρξη της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Για 21 συνεχόμενα χρόνια το Καρναβάλι των Μικρών ή των παιδιών όπως είχε μετονομαστεί για ένα διάστημα, έχοντας επισφραγίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρούς φίλους του, συνεχίζει να τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, συμμετέχοντας στις Καρναβαλουπόλεις και στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών είναι «Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;;;» και θα αναδειχτεί μέσα από τις πλούσιες δράσεις του, που θα ξετυλιχτούν σε Καρναβαλουπόλεις (περιφερειακές στην πλατεία Ταραμπούρας και στην πλατεία Αρόης και κεντρικές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στο Baby Rally στο κέντρο της πόλης και θα βρεθούν στο απόγειό τους στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα έχουν την τιμητική τους και ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.

Όλα είναι έτοιμα για τις πρώτες Καρναβαλουπόλεις, που θα στηθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στην πλατεία Ταραμπούρας και την την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στην πλατεία Αρόης και εγγυώνται στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις. Το Καρναβάλι των Μικρών φορά τα γιορτινά του και το πιο πλατύ του χαμόγελο και «πάει πλατεία» σε Ταραμπούρα και Αρόη αγκαλιάζοντας τους μικρούς και αποδεικνύοντας την εκπεφρασμένη βούληση του Δήμου για «Καρναβάλι και στις συνοικίες», στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, που από πέρυσι είχε χαραχθεί με την Καρναβαλούπολη στην πλατεία Γηροκομειού..

Οι Καρναβαλουπόλεις στην πλατεία Ταραμπούρας και στην πλατεία Αρόης θα υποστηρίζονται και θα πλαισιώνονται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου η πλατεία της Ταραμπούρας θα μεταμορφωθεί σε έναν καρναβαλικό παιδότοπο, στον οποίο τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει «εμψυχωμένος» ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

-11.00-11.30: Χορευτικό από τα παιδιά των περιοχών Κρύα Ιτεών και Ταραμπούρας

-11.30-12.00: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.

-12.00-12.30: Παιχνίδι στο μοντέλο του Κρυμμένου Θησαυρού προσαρμοσμένο για τα παιδιά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο από Κρύα Ιτεών

12.30-13.00: Κουκλοθέατρο από τον Μάκη Μουρελάτο

Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών.

Την Κυριακή 21/2 η υπαίθρια γιορτή των μικρών θα ταξιδέψει στην πλατεία Αρόης κουβαλώντας χρώματα, χαμόγελα, ευθυμία και κεφάτες διαθέσεις. Οι δράσεις της εκεί Καρναβαλούπολης θα αποζημιώσουν μικρούς και μεγάλους χαρίζοντάς τους ένα χαρούμενο απολαυστικό τρίωρο, που θα περιλαμβάνει:

-11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου

-11.30-13.00: Χορευτικό δρώμενο, διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές (μάσκας-καπέλου) από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ταμπάχανα) και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Εγλυκάδας.

-13.00-13.30: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.

Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Παιδιών έχει ως εξής:

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

-Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πλατεία Ταραμπούρας, 11.00-14.00

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

-Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Πλατεία Αρόης, 11.00 - 14.00

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πλ. Υψηλών Αλωνίων, 11.00 – 14.00

-11.00-11.30: Μπαντίνα του Δήμου

-11.30-12.15: Παντομίμα από τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Πατρών, 15ο Δημοτικό Πατρών, 32ο Δημοτικό Πατρών, 55ο Δημοτικό Πατρών, Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.

-12.15-13.00: Χορευτικό από την Ομάδα του Dance Studio

-13.00-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club

Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πλ. Υψηλών Αλωνίων, 11.00 – 14.00

-11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου

-11.30-11.45: Χορευτικό Μοντέρνου Χορού από ομάδα παιδιών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και 17ου Νηπιαγωγείου Πατρών

-11.45-12.15: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.

-12.30-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club

Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται:

α)δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών β)«Καρναβαλοσκίτσα» από τα παιδιά του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 49ου Νηπιαγωγείου Πατρών.

BABY RALLY

Σάββατο 5 Μαρτίου

Κέντρο της πόλης, 10.00

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι της Πάτρας» επιχειρεί να αναβιώσει το θρυλικό Baby Rally, που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996. Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά αγώνες «baby rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.

Η φετινή εκδήλωση θα πλαισιωθεί με δρώμενα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, επίσης θα υπάρξουν βραβεία από την κριτική επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη. Οι ηλικίες συμμετοχής είναι 6-12 χρονών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο junior@carnivalpatras.gr έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής.

*Όσο για την Παρέλαση των Μικρών καρναβαλιστών θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Αφετηρία: Πλ. Ομονοίας, 11.00

Πορεία: Γούναρη-Κορίνθου-Πλ.Γεωργίου-Κορίνθου (έως Αγίου Νικολάου).

Με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας, 15.000 παιδιά και μεγάλοι, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις συμμετοχής για φέτος, συνοδεία των αρμάτων του Καρναβαλιού των Μικρών και των ομάδων συμμετοχής, ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και ξεσηκώνοντας σε ένα ξέφρενο πάρτυ το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί την παρέλαση. Παρελαύνουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ομάδες, ανεξάρτητες συμμετοχές και πολλές ομάδες από σχολεία εκτός Πατρών.

Ένας χείμαρρος χρωμάτων και κεφιού από τις ομάδες συμμετοχής, που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τις ανεπανάληπτες, εξαιρετικά αισθητικές και ποιοτικές μεταμφιέσεις, τις εντυπωσιακές στολές τους και με την αστείρευτη χορευτική καρναβαλική διάθεσή τους.


0 σχόλια