Παντελής Παντελίδης: Προσπάθησε να στρίψει το τιμόνι έστω και την τελευταία στιγμή - Οι "πατημένες" ζώνες ασφαλείας, η υψηλή ταχύτητα, οι τοξικολογικές


Το χθεσινό τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη και προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, ίσως είναι και μια αφορμή να μιλήσουμε για ένα θέμα που στην Ελλάδα κοστίζει σε ετήσια βάση εκατοντάδες ζωές (και) νέων ανθρώπων. Το θέμα της οδικής συμπεριφοράς σε μια χώρα που οι δρόμοι της θυμίζουν ...ζούγκλα.

Και μπορεί οι πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακόμα και εάν φορούσε ζώνη ο Παντελής παντελίδης, ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που θα έχανε τη ζωή του, ούτως ή άλλως, ωστόσο καλό θα ήταν να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, έστω και με μια τόσο μακάβρια αφορμή.

Για την ιστορία ο 33χρονος τραγουδιστής πήρε την μοιραία στροφή στην Βουλιαγμένης με ταχύτητα που υπολογίζεται ανάμεσα σε 100-150 χιλιόμετρα. Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και η 30χρονη συνοδηγός του φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Συγκεκριμένα ήταν "πατημένες", δεμένες δηλαδή πίσω από την πλάτη. Ζώνη φορούσε η 21χρονη κοπέλα που καθόταν στο πίσω κάθισμα και η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Το αυτοκίνητο έγιεν κυριολεκτικά σμπαράλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε μια ώρα περίπου για να απεγκλωβίσουν τον τραγουδιστή από το κάθισμα. Οι αερόσακοι λειτούργησαν κανονικά. Δεν ήταν αρκετοι όμως για να σώσουν τη ζωή του. (Ντοκουμέντο από την αυτοψία στο Ι.Χ. του Παντελίδη- "Σμπαράλια" το αυτοκίνητο, τεράστιο σίδερο διαπέρασε τη μηχανή και το παρμπρίζ- ΦΩΤΟ)

Ο ίδιος ο τραγουδιστής προσπάθησε να επανφέρει το αυτοκίνητο στην πορεία του και να στρίψει το τιμόνι, όμως δεν τα κατάφερε. Η στροφή είναι επικίνδυνη καθώς είναι κλειστή, έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα στο παρελθόν, όχι όμως θανατηφόρα.

Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει το ύφος της ταχύτητας, ενώ οι τοξικολογικές εάν υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ.


0 σχόλια