Οι αγρότες της Ηλείας γύρισαν από την Αθήνα και αμέσως πήγαν στα μπλόκα


Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες της Ηλείας που γύρισαν χθες τα ξημερώματα από την Αθήνα, συνεχίζοντας για 25η ημέρα τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το ilialive. Λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, οι αγρότες ενεργοποίησαν το μπλόκο της Μαραθιάς, το οποίο παρέμεινε έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι αγρότες της Ηλείας μιλούν για μια «πρώτη νίκη» και δικαίωση του αγώνα τους, ενώ από σήμερα Δευτέρα, θα εξετάσουν όλες τις εξελίξεις για να αποφασίσουν τις μορφές των από εδώ και πέρα κινητοποιήσεών τους, που θα συνεχίσουν να είναι εξίσου δυναμικές!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε 25 ημέρες στους δρόμους παρότι έλεγαν όλοι στην αρχή ότι δεν θα αντέξουμε πάνω από μια εβδομάδα. Τους διαψεύσαμε όμως όλους. Από εκεί και πέρα, όταν πήγαμε στην Αθήνα μας έλεγαν ότι δεν θα κάνουμε τίποτα.

Και όμως τους διαψεύσαμε και εκεί και η κυβέρνηση πήρε πίσω το φορολογικό και το ασφαλιστικό έως τις 18 Νοέμβρη. Ο νομός Ηλείας εκπροσωπήθηκε στην Αθήνα με 7 λεωφορεία, δηλαδή 350 άτομα. Πήγαμε ειρηνικά, μόνο με τα λεωφορεία, ούτε αγροτικό πήγε ούτε τίποτα άλλο και στον ισθμό της Κορίνθου κατεβήκαμε όλοι να πάμε σαν Πελοπόννησος».

Συνεχίζοντας ο κ. Βαλιανάτος είπε: «Προσωπικά, η Συντονιστική Επιτροπή πήγαμε με Ι.Χ. για να προστατεύσουμε τα λεωφορεία. Μας είπε ότι η Αστυνομία ότι θα τα προστατεύσει αυτή και προχώρησαν μπροστά τα περιπολικά και ένα συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα, το τι έγινε στο Χαϊδάρι και μπήκαν μέσα στοιχεία που κατηγορεί η Αστυνομία, αυτό δεν το ξέρω. Εμείς το μόνο που θέλαμε ήταν να προστατεύσουμε τα λεωφορεία και δεν μας άφησε η Αστυνομία. Απορούμε και εμείς τι έγινε στο Χαϊδάρι, γιατί εμείς ήμασταν όλοι αγρότες που πήγαμε ειρηνικά. Περιμένουμε πλέον από τον πρωθυπουργό να έρθει στη σύσκεψη και εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας στα μπλόκα".


0 σχόλια