Νωρίτερα φέτος οι φορολογικές δηλώσεις - Η υποβολή αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο


Κλειστή παραμένει μέχρι στιγμής, η πύλη του Taxisnet στο διαδίκτυο, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος (του παρελθόντος έτους 2015) και δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θα διευθετούνται εκκρεμότητες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2015 και την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι εκτιμήσεις είναι ότι το σύστημα θα ανοίξει τον Μάρτιο και οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον 60 ημέρες, δηλαδή έως το τέλος Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν το φόρο σε μηνιαίες δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την καταβολή του σε 5 ή 8 μηνιαίες δόσεις και την 1η δόση να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε να ανοίξει το Taxisnet στις αρχές Φεβρουαρίου για να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό κι έτσι οι ημερομηνίες μετατίθενται.

Βέβαια δεν αποκλείεται λόγω και των αργιών του Πάσχα η προθεσμία (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων) να πάει και Μάιο.

Το υπουργείο Οικονομικών όπως προσθέτει η ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας τα Νέα, θέλει να αποφύγει την υπερσυγκέντρωση φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους κάτι που συμβαίνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα, ειδικά κατά το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους να «φουσκώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.


0 σχόλια