Νέες αλλαγές για 400.000 συνταξιούχους: Σε ποιες συντάξεις θα γίνουν μειώσεις έως 30%

Αντιμέτωπη τόσο με τις κοινωνικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για το ασφαλιστικ...


Αντιμέτωπη τόσο με τις κοινωνικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, όσο και με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό βρίσκεται η κυβέρνηση, που εξετάζει εναλλακτικά σχέδια, προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει οι θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μειώσεις από 2% έως 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ, ως αντιστάθμισμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, που η τρόικα απορρίπτει.

Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν σε όσους παίρνουν πολλές συντάξεις, ώστε η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων να μην λαμβάνει πάνω από 2.500 ευρώ μηνιαίως. Το εν λόγω μέτρο, αφορά περισσότερους από 400.000 συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επιστημονικούς φορείς, παρά την βελτιωμένη πρόταση του υπουργείου για “έκπτωση” ενός έτους στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι γιατροί μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Γιαννακόπουλος προειδοποίησε μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο για αποχή τους από τη συνταγογράφηση, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο. “Θα ληφθούν αποφάσεις από τα κατά τόπους διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνταχθούν και με τους υπόλοιπους φορείς”, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος.


Related

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3579710426838683471

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item