Μόλις 530 ευρώ η λεία από την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Λεχαινών


«Ποδαρικό» στον νέο μήνα έκαναν τρεις ληστές το πρωί της Δευτέρας στα ΕΛΤΑ Λεχαινών. Κρατώντας όπλα και φορώντας κράνη, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και απέσπασαν το ποσό των 530 ευρώ, όπως αναφέρει το ilialive.

Μικρή η λεία

Η ληστεία συνέβη περίπου στις 08.20 το πρωί. Οι τρεις ληστές έφτασαν έξω από το υποκατάστημα επί της οδού Κωνσταντίνου Κανάρη 5 με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, γκρι και μαύρου χρώματος. Ο ένας έμεινε στον δρόμο κρατώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, όπλο που έμοιαζε με καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο εισέβαλαν στο υποκατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνοι οι υπάλληλοι. Με την απειλή πιστολιών άρχισαν να ψάχνουν τους ταχυδρομικούς σάκους πιστεύοντας πως περιείχαν χρήματα.

Όμως, δεν είχαν υπολογίσει σωστά, καθώς δεν είχε φτάσει στο υποκατάστημα το όχημα της χρηματαποστολής και όσα χρήματα υπήρχαν εκεί βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο με σύστημα χρονοκαθυστέρησης. Έτσι, οι δράστες περιορίστηκαν στο να πάρουν το ποσό των 530 ευρώ που υπήρχε στο ταμείο των ΕΛΤΑ.

Τους είδε θύμα τους

Οι δράστες εκτιμάται πως ανήκουν στην ίδια σπείρα που είχε ληστέψει δύο φορές ταχυδρομική πράκτορα στο Νιοχώρι Κυλλήνης, εταιρεία διανομής τσιγάρων στην Ανδραβίδα και τον ιδιοκτήτη αυτής στα Λεχαινά. Είναι σύμπτωση πως ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε τους ληστές στο υποκατάστημα ήταν η ταχυδρομική πράκτορας από το Νιοχώρι Κυλλήνης, η οποία ειδοποίησε και την αστυνομία. Η ίδια κατευθυνόταν στα ΕΛΤΑ για να παραλάβει χρήματα για τις συντάξεις του χωριού και έπεσε πάνω στους ληστές…

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής. Οι δράστες διέφυγαν με τις δύο μοτοσικλέτες με κατεύθυνση από Λεχαινά προς Αρετή, μέσω της δημοτικής οδού Λεχαινών - Κοτυχίου. Στο υποκατάστημα έφτασαν ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος με τους αναπληρωτές του κ.κ. Κωστόπουλο και Παπασωτηρίου, αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας, της ΟΠΚΕ και του Α.Τ. Λεχαινών, για τη διερεύνηση της υπόθεσης…


0 σχόλια