Κατακτούν τους αιθέρες οι αεροπορικές εταιρείες - Ποιες σχεδιάζουν νέες πτήσεις


Σε μία «δυναμική» τουριστική χρονιά εξελίσσεται για τη χώρα μας το 2016, με πολλές διεθνείς και ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη εξαγγείλει ένα ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα με νέους προορισμούς και αυξημένες συχνότητες.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, την περασμένη Τρίτη η Ryanair ανακοίνωσε το ενισχυμένο χειμερινό πρόγραμμα για το 2016, με ένα επιπλέον αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιοζέλος« (επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων) αλλά και ε΄ξι νέα δρομολόγια προς Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μάλτα, Μπολόνια, Μύκονο και Σόφια. Επίσης ενισχύει τις συχνότητες προς Ρόδο και Ρώμη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, με το νέο πρόγραμμα η Rynair θα συμβάλει στη «μεταφορά 3,4 εκατομμυρίων πελατών και στην στήριξή 2.500 παράπλευρων θέσεων εργασίας».

Η εταιρεία παράλληλα προσφέρει θέσεις από 14,99 ευρώ, διαθέσιμες προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα αύριο Πέμπτη (18 Φεβρουαρίου) για ταξίδια τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, ένα φιλόδοξο πτητικό πρόγραμμα με νέους προορισμούς ανακοίνωσε την ίδια ημέρα και η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, ενισχύοντας σημαντικά τη διασύνδεση δημοφιλών ελληνικών προορισμών με υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος πόλεις του εξωτερικού.

Στο πρόγραμμα των δρομολογίων της Ellinair περιλαμβάνονται απευθείας πτήσεις προς ρωσικές πόλεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και το Ηράκλειο, καθώς και προς πόλεις της Ουκρανίας, από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και το Ηράκλειο. Η Ρίγα της Λετονίας θα συνδέεται απευθείας τόσο με τη Θεσσαλονίκη, όσο και με την Κέρκυρα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με την Τιφλίδα της Γεωργίας και την Αστάνα του Καζακστάν, καθώς και με το Ταλίν της Εσθονίας, τη Σμύρνη, τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Λάρνακα της Κύπρου και τρεις πόλεις της Ιταλίας, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βερόνα.

Πτήσεις θα διενεργούνται και προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία και την πόλη Κατοβίτσε, τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από το Ηράκλειο, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της εταιρείας για τις απευθείας πτήσεις προς τις γερμανικές πόλεις Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Ανόβερο, Αμβούργο και Λειψία.

Ενισχυημένο πτητικό πρόγραμμα έχουν ανακοινώσει επίσης οι εταιρείες Volotea, Delta Air Lines, Blue Air, Transavia, Finnair, easyJet, British Airways, Ryanair, Flyniki, Lufthansa, αλλά και η Aegean.

Της Μαρίας Μόσχου

0 σχόλια