Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος του Στέλιου Παρλιάρου


Υλικά

250 γρ. ζάχαρη
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. γλυκόζη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
10 γρ. βούτυρο αγελάδας αλατισμένο

Βάρος: 1 κιλό, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 8 ώρες

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τα βράζουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 118°C. Γενικώς, είναι έτοιμο το μείγμα όταν ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιάτο, στέκεται, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα χλιαρύνει αρκετά. Όταν λοιπόν η θερμοκρασία φτάσει στους 35°C-40°C προσθέτουμε το βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. (αν είναι πολύ ρευστό, το φορμάρουμε μέσα σε ταψί ή τσέρκι ή τάπερ). Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει (εκτός ψυγείου) και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.


0 σχόλια