«Ήμασταν σε διάσταση» -Τι απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του για Παπασταύρου και πόθεν έσχες


Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής» αναφέρει στη δήλωσή της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σταύρο Παπασταύρου.

Όπως αναφέρει το efsyn, η κ. Γκραμπόφσκι σημειώνει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας που είχε ιδρύσει αλλά δεν ήταν μέτοχος, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.»

«Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν. Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου», τονίζει η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ.

Συνεχίζει λέγοντας ότι τα δημοσιεύματα έχουν μοναδικό στόχο να πλήξουν πολιτικά τον σύζυγό της και τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου».

«Αυριανισμός»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Ν.Δ. η οποία απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χυδαιολογεί ασύστολα «σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας».

Η Συγγρού επισημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω, «όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων».

Σημειώνεται, ακόμη, πως είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006-2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες.

«Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, έθεσε εκ νέου θέμα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου σημειώνει πως όταν είδε το φως της δημοσιότητας «η είδηση πως στο Δ.Σ. της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη».

Ωστόσο, όπως αναφέρει, «αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από «το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009».

Για τον παραπάνω λόγο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «μετά κι από αυτή την εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:

»Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ;

»Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

»Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

»Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά “μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου”, με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;».

Ν.Δ.: «Αθλιότητα» και «λασπολογία»

Απαντώτας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία μιλάει για «αθλιότητα» και τονίζει ότι «η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν ...Hot Doc».

Επιπλέον, κάνει λόγο για ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., η οποία, «μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά, όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

»Η λασπολογία είναι τον τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει», καταλήγει.

«Αμείλικτα τα ερωτήματα»

Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε εκ νέου η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

Τα ερωτήματα σχετικά με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι πολλά και αμείλικτα. Αλλά για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς, από τον ίδιο και τη ΝΔ.

Για ποιο λόγο δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματα που αυτονόητα τίθενται από τη συμμετοχή του κ. Παπασταύρου στην εταιρεία της συζύγου του, κ. Γκραμπόφσκι; Για ποιο λόγο το πόθεν έσχες της κ. Γκαμπρόσφκι δεν εμφανίζεται στο δικό του πόθεν έσχες κατά την επίμαχη περίοδο;


0 σχόλια