Η Yahoo κόβει" το 15% του εργατικού της δυναμικού


Την μείωση κατά 15% του εργατικού της δυναμικού, εναλλακτικές στρατηγικές για τις βασικές της δραστηριότητες και πώληση περιουσιακών της στοιχείων, ανακοίνωσε πως εξετάζει η αμερικανική εταιρεία Yahoo Inc., σε μια προσπάθεια να μειώσει το λειτουργικό της κόστος.

Η εταιρεία εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο καθαρές ζημιές της τάξης των 4,4 δισ. δολαρίων ή 4,70 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 166 εκατ. δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η Yahoo εμφάνισε κέρδη 13 σεντς ανά μετοχή, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της FactSet.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 μειώθηκαν στα 1 δισ. δολάρια, από τα 1,17 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για 948 εκατ. δολάρια.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η Yahoo! θα κλείσει πέντε παγκόσμια γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Μεξικό και Αργεντινή, και θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό στα 9.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2016. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να εξετάζει την πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων.

"Σήμερα ανακοινώνουμε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη μεταμόρφωση της Yahoo", δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος, Marissa Mayer. "Πρόκειται για ένα ισχυρό σχέδιο το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές σε προϊόντα και πηγές", πρόσθεσε.


0 σχόλια