Η Τουρκία ετοιμάζει επέμβαση στη Συρία, υποστηρίζει η Μόσχα


Στοιχεία που δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μία στρατιωτική εισβολή στη Συρία, υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσενκοφ σημείωσε: «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν αυξανόμενο αριθμό από σημάδια που δείχνουν κρυφή προετοιμασία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για ενεργή ανάληψη δράσης στο έδαφος της Συρίας».

Από την πλευρά του, μιλώντας από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τις ΗΠΑ να έχουν μια αποφασιστική στάση απέναντι στη ρωσική παρέμβαση στη Συρία.

«Η βαθύτερη αιτία του προβλήματος είναι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το συριακό καθεστώς και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Νταές, η ISIS» είπε ο Νταβούτογλου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η ρωσική πλευρά προειδοποιεί τη διεθνή κοινότητα ότι έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει πως η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στα εδάφη της Συρίας.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, μετά τη κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι του περασμένο Νοέμβριο από τουρκικά F16.


0 σχόλια