Φάουλ Λαζόπουλου: Ήθελε να βρίσει τον Σόιμπλε και προσέβαλε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία


Ο Λάκης Λαζόπουλος βγήκε ξανά στο Τσαντίρι από το κατάμεστο θέατρο Βέμπο και κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού το βράδυ της Τρίτης. Η σατιρική εκπομπή δεν άφησε ασχολίαστο κανένα από τα μεγάλα και πιεστικά θέματα της επικαιρότητας, όπως το αγροτικό, το ασφαλιστικό, το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά και το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες. Αγκάθι της χθεσινής εκπομπής, η φράση του Λαζόπουλου για τον Σόιμπλε, που θεωρήθηκε προσβλητική από άτομα με αναπηρία,όπως αναφέρει και το news247.

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ βρέθηκε με διαφορά από τον ανταγωνισμό στην πρώτη θέση με τα μηχανάκια να καταγράφουν τηλεθέαση 38.2%.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, τον οποίο και τοποθέτησε στο λόγο του ως επικεφαλής και ιθύνοντα νου ενός σχεδίου εξόντωσης του ελληνικού λαού. Σε μια αποστροφή του λόγου έκανε μια αναφορά που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού στήριξε το συλλογισμό του στην αναπηρία του Γερμανού πολιτικού."Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, το μυαλό του καθηλώνεται σιγά, σιγά σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη" σημείωσε, χωρίς δυστυχώς να σκεφτεί ότι χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, παρόμοια με του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη φράση κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου με τις αντιδράσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το σχόλιο, να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ.: Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει

«Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
Μιλώντας στο «Βήμα FM», ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε, «με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει «Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας». Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης. Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά.

Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, "καθηλωμένος σε μία ιδέα". Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».


0 σχόλια