Εκδόθηκε από τους Αμερικανούς στην Ελλάδα ο "μαϊμού" γιατρός με την Ferrari


Στον εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγείται σήμερα ο 58χρονος «μαϊμού» γιατρός Γιάννης Καστάνης, ο οποίος υπηρετούσε επί σειρά ετών ως διευθυντής του νοσοκομείου Σκύρου έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο. Μάλιστα, είχε γίνει γνωστός και ως ο …γιατρός με την Ferrari.

O «μαιμού» γιατρός μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη του διέφυγε στην Αμερική, όμως οι αμερικανικές Αρχές τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και χθες το βράδυ τον παρέδωσαν μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών για τα ανωτέρω αδικήματα και είχε καταχωρηθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων στη βάση δεδομένων της Interpol. Ο 58χρονος συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών παραδόθηκε στις Αρχές της χώρας μας.

Ο περίφημος γιατρός γεννήθηκε και μεγάλωσε πριν από 56 χρόνια στα Μέγαρα από την οικογένεια Καστάνη. Ο αδελφός του Τάκης ήταν άριστος μαθητής, μπήκε στην ιατρική, έγινε καρδιολόγος και έκανε οικογένεια. Ωστόσο, ο μικρός αδελφός της οικογένειας, δεν κατάφερε να γίνει γιατρός. Με το που τελείωσε το σχολείο έφυγε για Αμερική.

Εργάστηκε ως σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια. Ομως, στην Αμερική δεν κατάφερε να γίνει πλούσιος. Λίγα χρόνια αργότερα, ανακοίνωσε σε ένα φίλο του στα Μέγαρα, ο οποίος εργάζεται σήμερα ως γιατρός, ότι βρήκε το κόλπο να γίνει γιατρός.

Ετσι έφυγε για Ιταλία όπου παρακολουθησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών, αναγνωρίσε στο ΔΙΚΑΤΣΑ με πλαστά έγγραφα το υποτιθέμενο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο La Sapienza, και έλαβε με πλαστά πιστοποιητικά, άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Λίγα χρόνια μετά πήρε το πτυχίο του ειδικευόμενου γενικου γιατρού. Είχε εργαστεί ως ειδικευόμενος στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας των Πατρών.


0 σχόλια