Έγινε η παρουσίαση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής "Πάτρα- Πύργος–Καλαμάτα" - Τι περιλαμβάνει


Παρουσία κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και στο Διοικητήριο του Πύργου παρουσιάστηκε την Κυριακή η Μελέτη για την αναβάθμιση και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής "Πάτρα- Πύργος –Καλαμάτα".

Η παρουσίαση έγινε με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΕΡΓΟΣΕ την οποία εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θάνος Βούρδας και στελέχη των Δ/σεων Έργων και Μελετών.

Ο κ. Βούρδας είπε χαρακτηριστικά: "Σήμερα 14 Φεβρουαρίου παρουσιάζουμε τη Μελέτη για την αναβάθμιση της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και η ημερομηνία δεν είναι τυχαία.

Όπως είχαμε συζητήσει και με τον κ. Περιφερειάρχη είναι η ώρα να "ξανά-ερωτευτούμε" το Σιδηρόδρομο. Το Σιδηρόδρομο ως σύγχρονο μέσο ανάπτυξης, ως εργαλείο ενίσχυσης των εμπορευματικών μεταφορών, της αύξησης του τουριστικού κεφαλαίου, της ανάδειξης περιοχών της χώρας μας, της άνετης, γρήγορης και οικονομικής μετακίνησης των πολιτών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η μελέτη αφορά σε μια διαδρομή με σταθμό την Αρχαία Ολυμπία, ενώνει τέσσερα λιμάνια και συνδέεται με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο της χώρας".

Ολόκληρη την παρουσίαση της μελέτης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


0 σχόλια