Στην πλατεία Βάθης έφτασαν οι αγρότες της Πελοποννήσου – Τα τρακτέρ της Θεσσαλίας κατεβαίνουν στο κέντρο - Πεδίο μάχης νωρίτερα η λεωφόρος Αθηνών


Στα διόδια των Αφιδνών βρίσκονται αυτή την ώρα 20 τρακτέρ από τη Θεσσαλία, με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα. Εκεί τους περιμένουν συνάδελφοί τους με πούλμαν και όλοι μαζί – όπως έχει συμφωνηθεί με την Αστυνομία, θα μεταβούν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το παναγροτικό συλλαλητήριο.

14.28: Άναψαν τα αίματα στην Βάθης κατά την υποδοχή αγροτών από Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίο έφτασαν πριν από λίγο για να συμμετάσχουν στο παναργοτικό συλλαλητήριο.

Συνάδελφοί τους, παραμένουν στην Εθνική, κρατώντας ζεστά τα αγροτικά μηχανήματά τους.

13.46: Δείτε βίντεο από τους αγρότες της Πελοποννήσου στο ύψος της Χαλυβουργικής, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Κάθε 10 χιλιόμετρα τους σταματάει αστυνομικό μπλόκο.13.14 Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Αθηνών! Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ! Οπλισμένοι με καδρόνια, οι αγρότες σπάνες τα πάντα, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ! Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά χωρίς τα αγροτικά τους!

13.00 Αν και νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν κάνει στην... άκρη για να περάσουν οι αγρότες της Πελοπονήσσου, σε άλλο σημείο τους "μπλόκαραν" ξανά και τότε ξέσπασαν άγρια επεισόδια!

Χημικά από τους αστυνομικούς, πέτρες από τους αγρότες, οι έσπασαν και ένα περιπολικό!

12.55 Μετά την ένταση και τους διαπληκτισμούς, οι αγρότες της Πελοπονήσσου "έσπασαν" ακόμη ένα μπλόκο της αστυνομίας!

Πούλμαν και αγροτικά πέρασαν από το Δαφνί και συνεχίζουν προς την Αθήνα καθώς τα ΜΑΤ έκαναν στην άκρη και για αυτή τους την κίνηση εισέπραξαν το χειροκρότημα των αγροτών!

12.43 Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες της Πελοποννήσου! Τους σταμάτησαν στο Χαϊδάρι, λίγο πριν από το Δαφνί και τους ενημέρωσαν ότι θα περάσουν αλλά μόνο τα λεωφορεία και όχι τα τρακτέρ.

11. 30 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αγροτών από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στα διόδια του Ισθμού.

Εκεί έχουν φτάσει οι αγρότες με τα τρακτέρ φορτωμένα σε συρόμενες νταλίκες από τη Λακωνία αλλά και από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, οι οποίες ωστόσο καθυστέρησαν λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.

Στις 10.30 ξεκίνησαν 15 τρακτέρ από τον Ισθμό με προορισμό την Αθήνα, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να τα βάλουν στο Σύνταγμα.

''Ξεκινάμε και όπου μας βγάλει'' λένε χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των αγροτών η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα κινηθούν πρώτα τα τρακτέρ, ύστερα κάποια μικρά φορτηγά και στο τέλος οι αγρότες με λεωφορεία. Ωστόσο περί τις 07:00 η αστυνομία ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση των τρακτέρ. Οι αγρότες πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Αθήνα με αυτά και να τα βάλουν μέσα στο Σύνταγμα.
0 σχόλια