Μακαρονάδα στο φούρνο

Υλικά ελαιόλαδο για να λαδώσετε το τηγάνι 6 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλ...


Υλικά

ελαιόλαδο για να λαδώσετε το τηγάνι
6 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κονσέρβες ντοματάκι σε κύβους με το υγρό
μαύρες ελιές σε φέτες
1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, σοταρισμένο και στεγνό
λεπτά μακαρόνια, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
250 γραμ. κρέμα μανιταρόσουπας (την βρίσκετε σε κονσέρβα στα σουπερμαρκετ)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 1800 βαθμούς βαθμούς.

Λαδώστε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι ναγίνει ελαφρώς τραγανό. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.

Σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε το μπέικον μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το μπέικον και το μαγειρεμένο κιμά και σιγοβράζετε χωρίς να καλύψετε το σκεύος για 10 λεπτά.

Τοποθετήστε τα μισά μακαρόνια στο ταψί, προσθέτοντας από πάνω το μισό από το μίγμα λαχανικών-κιμά και πασπαλίστε με το1 φλιτζάνι cheddar. Επαναλάβετε τα στρώματα.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα μανιταρόσουπας και 1/4 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσει, και ρίξτε αυτό πάνω από το ταψί. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε, ακάλυπτα, για 30 έως 35 λεπτά.


Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 6609645414150753639

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item