Αυθεντική Καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε αυθεντική καρμπονάρα με μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Συστατικά 500 γρ. λιγκουίνι 300 γρ.μπέικον καπνιστό κομμάτι 5 κρό...


Φτιάξτε αυθεντική καρμπονάρα με μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

500 γρ. λιγκουίνι
300 γρ.μπέικον καπνιστό κομμάτι
5 κρόκους αυγών
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Μερίδα/ες: 4

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χοντροκόβουμε το μπέικον σε κύβους.
Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
Τα προτιμάμε al dente γιατί είναι λιγότερο βαριά στο στομάχι!




Related

XESPAO ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ 4028484526598548415

Follow Us

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

"Κουνήθηκε" η Πάτρα - Σεισμός 4,6 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Πάτρα, το βράδυ του Σαββάτου, στις 23:04. Σύμφωνα με την πρώτη εκ...

PosoKostizei?

LIFE

ΕΛΛΑΔΑ

#ATAKA

#ATAKA

LIKE ON FACEBOOK!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ

item