Ανεπιθύμητος στη Ζάκυνθο ο Μπογδάνος - Τον κήρυξε ο δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς, σε persona non grata


Θύελλα αντιδράσεων στη Ζάκυνθο έχουν ξεσηκώσει τα σχολια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για το Διονύσιο Σολωμό, όπως αναφέρει το imerazante.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, σε προσεχή του συνεδρίαση, θα κηρύξει τον κ. Μπογδάνο ανεπιθύμητο πρόσωπο για το νησί.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως «τα δυσμενή και απρεπή του σχόλια δεν προσβάλλουν μόνο τους Ζακυνθινούς και τον εθνικό ποιητή αλλά και ολόκληρο το Ελληνικό Εθνος».

Κάλεσε μάλιστα το διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος και να μεριμνήσει «για τα περαιτέρω», ενώ συμπληρώνει πως για το θέμα θα πρέπει να επιβάλλει σχετικές κυρώσεις το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

«Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες εμετικές συμπεριφορές», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η διευθύντρια του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου, Σταματία Γασπαράτου-Μιλάνου που κάνει λόγο για μην ντοκουμενταρισμένες πληροφορίες που δόθηκαν από μη γνώστη της ζωής και του έργου του Δ. Σολωμού.

«Η παρουσίαση του συγκεκριμένου γεγονότος με τον τρόπο και με τους χαρακτηρισμούς που αβασάνιστα του απέδωσαν μάς δίνει και εμάς το δικαίωμα να αντισταθούμε για το ύφος και κυρίως την απαξίωση.

Εμπνευσμένοι και χαρισματικοί άνθρωποι, που ενέπνευσαν με τη σειρά τους κι εμάς και στήριξαν ψυχή, πατρίδα και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, δεν έχουμε δικαίωμα καν να τους ακουμπάμε, παρά μόνο τιμή και δόξα να αποδίδουμε και να ακούνε τα αυτιά μας μόνο τις ομοβροντίες από το Μεσολόγγι, όπως τις άκουγε και ο Σολωμός από τη Ζάκυνθο και το Λόφο του Στράνη που έγραψε: ‘Βάστα καημένο Μεσολόγγι’. Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα των ιστορικών», καταλήγει η ανακοίνωση της κας Μιλάνου.


0 σχόλια