Αίγιο: Έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου το τμήμα της Μητροπόλεως μέχρι Τράπεζα Πειραιώς


Με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδοστρώματος, που είναι αισθητά πιο στενό σε αντίθεση με τα πεζοδρόμια που πλέον 'απλώθηκαν' και είναι πιο άνετα για τους περαστικούς, συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για την ανάπλαση του τμήματος της Μητροπόλεως από την Παναγιωτοπούλων έως την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική), ώστε το τμήμα να είναι έτοιμο και να παραδοθεί -Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος- μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Μέσα δηλαδή στο χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικά δοθεί από τον εργολάβο και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, που επιβλέπει το έργο. Μετά την ασφαλτόστρωση, απομένει η πλακόστρωση των πεζοδρομίων και η τοποθέτηση των φανών ηλεκτροφωτισμού. Ακολούθως, η δημοτική αρχή προτίθεται να συνεχίσει την ανάπλαση του τμήματος της Μητροπόλεως από τη Δεσποτοπούλων μέχρι τη Ρωμανιώλη, χρηματοδοτώντας το έργο από δημοτικούς πόρους.

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που παρατηρούν πως πλέον το οδόστρωμα είναι αρκετά στενό και πως αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ομαλή και γρήγορη (κυρίως) κυκλοφορία των οχημάτων.

Έτσι όμως προβλέπει η αρχική μελέτη, όπως εξάλλου προβλέπει και 'ήπια' κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αν και μόνο ήπια δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. Με το να είναι πάντως έτσι στενό το οδόστρωμα, αποφεύγεται το διπλοπαρκάρισμα.

Άλλοι, από την πλευρά τους, θεωρούν πως με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου (όταν αυτή επέλθει), θα είναι πλέον 'μονόδρομος' η πεζοδρόμηση κεντρικών (σήμερα) οδικών αξόνων της πόλης.

Ας δούμε τι θα λέει, βεβαίως, και η επικαιροποιημένη μελέτη που έχει παραγγείλει η δημοτική αρχή σε γνωστο συγκοινωνιολόγο για να δει πώς θα προχωρήσει τον σχεδιασμό που έχει στο νου της για δημιουργία πεζοδρόμων στο κέντρο του Αιγίου.


0 σχόλια