25χρονη πέθανε επειδή η μητέρα της έπλυνε με χλωρίνη το κλιματιστικό


Μία 25χρονη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο στην Τουρκία όταν η μητέρα της, θέλοντας να καθαρίσει το κλιματιστικό, το περιέλουσε με χλωρίνη και στη συνέχεια το έθεσε σε λειτουργία, γεμίζοντας το σπίτι με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, τρία ακόμη μέλη της οικογένειας (μεταξύ των οποίων και η ίδια η γυναίκα που έκανε το ολέθριο λάθος) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, όπου νοσηλεύτηκαν αρκετούς μήνες σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα από αυτά, μια 27χρονη κοπέλα, παραμένει σε κώμα μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα, η τραγωδία έλαβε χώρα στο Afsin, στην κεντρική επαρχία της Καχραμάνδρας, όπου η 60χρονη Saliha Tasan, πάνω σε μια κρίση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει χλωρίνη σε όλα τα μέρη της οικίας για να βεβαιωθεί ότι καθάρισε εκτενώς το ακίνητο ώστε να απαλλαγεί από τα μικρόβια.

Το μέγα λάθος της ήταν πως καθάρισε και το σύστημα κλιματισμού με την εν λόγω χημική ουσία, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος καπνούς και να πάθουν δηλητηρίαση η μητέρα, η κόρη της Zeyneo Tasan, ο γιος της Yusuf Gurbuz και η μικρή της κόρη Tuba Gurbuz.

Η 25χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ενώ ο γιος βρίσκεται σε κόμμα εδώ και τέσσερις μήνες.

Η αστυνομία κατέστησε σαφές, ότι και ένα λάδι με βάση κάποιο απορρυπαντικό, που χρησιμοποιήθηκε συνέβαλε στην καταστροφή, αντιδρώντας με τις αναθυμιάσεις από τη χλωρίνη.

Τέλος, ο πατέρας Husein Tasan, ο οποίος πρόλαβε και έφυγε από το σπίτι την ημέρα του θλιβερού συμβάντος ανέφερε, ότι ο κόσμος πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός κατά τη χρήση χημικών ουσιών στο σπίτι.0 σχόλια